![]() |
|
|
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
||||
|
||||
![]()
Дазволю сабе не згадзіцца з Вамі. На тым самым рэферэндуме працуючая моладзь якраз галасавала і ў значнай большасці галасавала за двухмоўе, праз тыя перагібы, што адбываліся на месцах з-за нашай ужо прывычнай звычкі (а мо і знарок?) любы загад зверху выконваць з павышанай стараннасцю, якая суседнічае з непамерным глупствам. Я не за мяжой была ў гэты час і добра ведаю, аб чым разважала тады моладзь і ў горадзе і ў вёсцы.
|
||||
|
||||
![]()
Валерыю:
Так, не чытае і не паважае сваёй роднай мовы больш, чым у крытыкуемыя савецкія часы, калі руская мова лічылася маці славянскіх моў і "вялікага рускага брата". Наша пакаленне ведае мову якраз дзякуючы літаратуры, бо, згадзіцеся не вельмі часта мы карысталіся, ці карыстаемся ёю ў звычайным жыцці. Прымушаю чытаць сына,які да 10 год чытаў усё ўзахлёб, як кажуць, на абедзвюх мовах, а зараз акрамя праграмнага нічога не хоча браць у рукі. Самой сябе становіцца жахліва, бо разумею: не тое раблю. З замілаваннем чытаю яму Коласа,а сын глядзіць на мяне, як на дзівачку. Хто тут вінаваты? Лукашэнка, Шушкевіч, савецкія часы, бацькі,час, грамадства, альбо ўсё разам і кожны па-асобку? Зараз заахвочваю яго жаданне зразумець сёе-тое з украінска-моўных каналаў. Прыводжу беларускія адпаведнікі. Можа хоць праз які час зробіць належныя высновы. А можа і не,хто ведае. Навязваць свой погляд нават падлетку-няўдзячная і шкодная справа. Са святам усіх суайчыннікаў! Цярпення і паразумення!
|
||||
|
||||
![]()
Вось знайшла заметку: Толькi 5-я частка школьникау вучыцца па-беларуску.
http://news.open.by/country/8904
|
||||
|
||||
![]()
Думаю, што рэальная колькасць значна меньшая.
|
||||
|
||||
![]()
Песня Марыны
Не магу я знайсці тое слова, Каб красу расказала тваю. Не магу я знайсці тое слова, Каб любоў расказала маю. Не магу параўнаць цябе з зоркай, Бо не свеціць зара над зямлёй. Не магу параўнаць цябе з кветкай - Не цвіце ў садзе кветка зімой. Не магу параўнаць я і з сонцам Тваіх ясных агністых вачэй, Бо не свеціць і сонца з нябёсаў Яркім светам у цемры начэй. Толькі з песняй цябе параўнаю, Што у сэрцы сваім берагу. Тую песню я вечна спяваю, Без той песні я жыць не магу. Музыка Исаака Любана, слова Адама Русака, исполняет Ирина Сапунова.
|
||||
|
||||
![]()
Я шчыра люблю неспакойных і смелых,
І тых, хто сабе не даруе віну, Люблю маладых і люблю пасівелых. Я многіх люблю, а кахаю-адну... Каханне ніколі не ведае меры, Каханне прыносіь з сабой навіну. І пэўна ніколі ніхто не згадае, За што ён кахае на свеце адну...
|
||||
|
||||
![]()
Прывiтанне ўсiм! *Якi настрой?
|
||||
|
||||
![]()
Сёння ў нашай хаце свята!
|
||||
|
||||
![]()
Якое свята? (dt)
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Появится ли в Беларуси сила, которая не будет рвать и искусственно делить народ на отморозков и сьвядомых, как существующие идеологически правильные и непримиримые оппозиционеры, а будет объединять народ? И восстановит нашу экономику, мову, культуру. | Айсберг | Белоруссия | 76 | 08.07.2009 11:51 |