![]() |
|
|
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
||||
|
||||
![]()
Не не слухау(nt)
|
||||
|
||||
![]()
Нядрэнна. Новы варыянт лепш папярэдняга.У іх ёсць усе шанцы заняць добрае месца на Еўрабачанні 2010. Галоўнае не расслабляцца, а працаваць над выкананнем песні далей.
|
||||
|
||||
![]()
Але на Еўрабачанні трэба яшчэ, каб і нумар быў цікавым. Мне здаецца, што яны і ўвогуле ніякага шоў рыхтаваць не будуць. Так сказаў Макс Фадзееў.
|
||||
|
||||
![]()
Дзякую .што адкрылi такую тэму,але я буду толькi чытаць.Трохi падзабыла беларускую мову. Стыдна!.
|
||||
|
||||
![]()
Не трэба саромецца! Калі ласка, запрашаем усіх жадаючых пагаварыць, або выказаць свае пачуцці на роднай мове. І галоўнае не бойцеся пісаць з памылкамі.
|
||||
|
||||
![]()
Ага, типа на руссоком не понимаем- это ведь так сложно...;-)Выделывается кто как может...
|
||||
|
||||
![]()
На руссоком не понимаю. А вось беларуская мова -мая родная!!!
|
||||
|
||||
![]()
Ага, типа на руссоком не понимаем- это ведь так сложно...Выделывается кто как может...
Вераніка, ніхто не выробліваецца, як Вы кажыце. Тут размова ідзе аб тым, каб разважаць менавіта ў гэтай тэме па-беларуску. Калі Вы не разумецце беларускую мову, тады вам тут няма чаго рабіць. Пакуль! ;-) (v)
|
||||
|
||||
![]()
Правда, ой как интересно? А где же это вы родились и выросли? Неужели в БЕЛАРУСИ? Так в Беларуси два государственных языка- вам незнакомый русский и .....не знаю какой лично для вас -белорусский!
А я вот знаю еще и польский и литовский-т.к. в Белару си живут люди и этой национальности! Хотя все общаются между собой на РУССКОМ ЯЗЫКЕ!
|
||||
|
||||
![]()
Прабачце калі ласка, разважайце на беларускай мове,я падумала, штотут людзі разумеюць і русскі язык.Мне тут сапрауды нама чаго рабіць.
Я не шавініст!!!!;-)
|
||||
|
||||
![]()
Нам будзе Вас не хапаць!;-) (v)
|
||||
|
||||
![]()
Прауда, не...я вам пярэчыць не буду! Мне хватая праблем з літоускім, а тут яшчэ з беларусамі спорыць?
Бывайце здаровы...
|
||||
|
||||
![]()
Калі што, заходзьце да нас, будзем рады з Вамі пагутарыць пра літоўскія і беларускія праблемы...:-D
|
||||
|
||||
![]()
;-)
|
||||
|
||||
![]()
Дзве мовы ў мяне.
Абедзве – чараўніцы. Как в двух родных сестер, В обеих я влюблен Дзве мовы ў мяне – Как два крыла у птицы, Дзве мовы ў мяне – Как свет из двух окон Дзве мовы ў мяне – Дзве родныя дубровы, Источники мои: Крыніца і родник Родная речь звучит Як рэха роднай мовы, І рэхам мовы роднай Звучит родной язык Дзве мовы ў мяне, І ў час вайны суровы Они служили мне Как два стальных штыка Разил врага родов Магутнай роднай мовы И гневная строка Родного языка Дзве мовы ў мяне – Дзве родныя дубровы, Источники мои: Крыніца і родник Родная речь звучит Як рэха роднай мовы, І рэхам мовы роднай Звучит родной язык Дзве мовы ў мяне – Жыцця майго асновы, Мне іх не раз’яднаць Як рэчыва крыві Они свились во мне В поток адзінай мовы, Адзінай мовы Братства и любви. В. Тарас.
|
||||
|
||||
![]()
СУПЕР!
|
||||
|
||||
![]()
Малюся я небу, зямлі, прастору.
Магутнаму Богу, усясьвету малюсь. Ва ўсякай прыгодзе, ва ўсякую пору За родны народ Беларусі. Я буду маліцца і сэрцам і думамі, Расьпятаю буду маліцца душой, Каб чорныя долі зь мяцеліцаў шумамі Ня вылі над роднай зямлёй, над табой. Малюся я небу, зямлі, прастору. Магутнаму Богу, уся сьвету малюсь. Ва ўсякай прыгодзе, ва ўсякую пору За родны народ Беларусі.
|
||||
|
||||
![]()
Малiтва
Я буду маліцца і сэрцам і думамі, Расьпятаю буду маліцца душой, Каб чорныя долі зь мяцеліцаў шумамі Ўжо больш не шалелі над роднай зямлёй. Малюся я небу, зямлі, прастору. Магутнаму Богу, усясьвету малюсь. Ва ўсякай прыгодзе, ва ўсякую пору За родны народ Беларусі. Я буду маліцца да яснага сонейка: Няшчасных, зімовых саграваць сірацін. Прыветна, паўз гуляючы гонейках Часьцей заглядаці да цёмных хацін.
|
||||
|
||||
![]()
Мы здалёку ўбачылі свабоду
І яшчэ не вырваліся з пут. Божа, не дабаў майму народу Пошасці, Няпраўды І пакут. Смутная парою нелюдзімай, калі ўсё вакол ідзе на злом, Божа, Ахіні маю Радзіму Мужнасцю, Спакоем І святлом. (урывак з верша Г.Бураўкіна)
|
|||
|
|||
![]()
Менавiта мне здаецца, што "Закон аб мовах" - гэта ганьба! Я правiльна зауважыла Веранiка, усе размауляюць па-руску. Аб якой краiне i незалежнасцi можа iсцi гутарка, калi народ сваей мовы не мае?! Калi прымалi гэты закон было зразумела, чем усе скончыцца... Хто будзе вывучаць родную мову, хто будзе размауляць на ей, калi у гэтым няма патрэбнасцi?
Калi у 90 годы прынялi пастанову, што толькi беларуская мова з'яуляецца дзяржаунай, i школы пачалiся адчыняцца беларускамоуныя, i у ВАУ лекцыi па-беларуску чыталi... У нас, напрыклад, было "крымiнальнае права"... А гэты Закон аб мовах дазволiу i дзяржауным установам iгнараваць мову, i нават дзяржауным дзеячам размауляць адначасова на двух мовах - слова па-руску, слова па-беларуску - Закон аб мовах у дзеяннi... Ганьба адным словам! |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Появится ли в Беларуси сила, которая не будет рвать и искусственно делить народ на отморозков и сьвядомых, как существующие идеологически правильные и непримиримые оппозиционеры, а будет объединять народ? И восстановит нашу экономику, мову, культуру. | Айсберг | Белоруссия | 76 | 08.07.2009 11:51 |