![]() |
|
|
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
||||
|
||||
![]()
Колядки записанные в Городнянском районе Черниговской области от моей бабушки:
Сыдзі месячка, сыдзі раненька, Покуль волікі напасаюцца, Чорныя нівкі засеваюцца. І туды ражок, і сюды ражок, А нам, дзяденька, вінесь піражок! Ходзіць Ілля да Васіля, А ў Васіля жытна пуга. Куды махне - жыта расьце, А пшанічанька вілягае. А вы людзі Бога знайце, Малым дзетачкам па шэляжочку дайце, А нам дзядзенька - па піражочку!
|
||||
|
||||
![]()
Шчодрык
Шчодрык, Петрык, Дай веренік, Грудачку кашкі Наверх каўбаскі! Бацька сваріўся, Шоб не баріўся, А матка казала, Шоб кусок сала!
|
||||
|
||||
![]()
Шчодрык – дзеўкам
Ой, красна, ясна Каліна ў лузе, А красней жа таго Настячка ў бацька! Па двару хадзіла, - Ўвесь двор скрасіла! А ў сені ўвішла – Сені зазялі! А ў хату ўвішла, - Паны стаялі, Паны стаялі, Яе віталі! Яе віталі, Дай напіталі,- Ці ты цароўна, Ці каралёўна? Я ні цароўна, Ні каралёўна, А бацькава дачка Красна Настячка!
|
||||
|
||||
![]()
Шчодрык-хлопцам
Няма ні ў кога Каня такога Як ў Данькі Маладога! Залатая грыўка Ад сонца зяе! А шаўковы хвостічак Ад ветру мае! А срэбраны капыт Камень рубае!
|
|||
|
|||
![]()
Надзвичайна подібність в лексиці, українська та білоруська--найближчі мови--безперечно!
|
|
||||
|
||||
![]()
Дык гэта ж не зусім беларуская літаратурная мова! Гэта была запісана на тэріторыі Украіны! Вось так размаўляюць ў Гараднянскім раёне Чарнігаўскай вобласцІ! Да якой мовы гэта бліжэй? *Ці ёсць гэта Украінай?
|
|||
|
|||
![]()
мови майже однакові, а приккордоння--етнічна обласць поліщуків (литвинів), дуже важко провести різницю, та й нетреба
|
|
||||
|
||||
![]()
Літвінамі яны сябе самі ніколі не называлі! Называлісь толькі рускімі ці казакамі! Украінцамі да 1920 гадоў яні ня былі! Скажэць вялікі дзякуй бальшавікам, што яны далучылі гэтыя тэрыторыі да Украіны! А дзяліць і сапраўды няма чаго! Гэта і ёсть РУСЬ! Вялікая, Малая і Белая! Такая розная і ўсё ж адна!
|
![]() |
||||
Тема | Автор | Раздел | Ответов | Последнее сообщение |
Я ХОЧУ....( пишем свой пожелания) | Ирина Сэвк | Молдова | 23 | 22.10.2010 08:18 |
ОДНОСТИШЬЯ......(ПИШЕМ В РИФМУ ПО ПРЕДЛОЖЕНИЮ) | ВАСИЛЮК НАТАША | Белоруссия | 26 | 18.10.2010 15:07 |
Пишем по очереди цифры от 1 до 101 и рифмуем:) | Гаделия | Курилка | 82 | 29.07.2010 15:16 |
Пишем, поем, творим... | Вячеслав Кмим | Белоруссия | 295 | 07.10.2009 19:47 |
здесь пишем ссылки ! | Диктатор | Грузия | 12 | 14.06.2008 18:00 |