![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Герда... не ображайтесь на "дєвушка". Я пишу українською, а деякі російські слова вставляю в текст в українській транскрипції... тому і беру їх в лапки, щоб якось позначити...:-D *Жодного прихованого підтексту в цьому немає....
__________________________________________________ _________ ясно. |
|
||||
|
||||
![]()
/ВСТРЕЧНЫЙ ВОПРОС/ ЗАЧЕМ НЕЗАВИСИМОМУ ГОСУДАРСТВУ НУЖНА НЕЗАВИСИМОСТЬ?
|
||||
|
||||
![]()
Коломійченко... Хочу провести ВАМ невеличкий "лікбез" щодо Закарпаття (так як я знаю цей регіон краще від вас). Під Польщею воно справді не перебувало... але перебувало під Чехословаччиною та Угорщиною... Церкви там справді переважно православні... *Розмовляють там на різних діалектах: частина - на лемківському, частина - на українсько-словацбко-угорському суржику (який і я розумію з великими труднощами). А от що там не "воспрінімают" українську мову... це така ж фігня, як і те, що у Львові продавець не продає щось там комусь через російську мову.______________________________________ А с чего Вы решили, Иван, что знаете регион лучше меня? Я там как-то служил два года, а потом еще лет десять детские группы привозил в горные лагеря.... В Ужгороде, Мукачево украинский конечно же воспринимают... А поговорите на нем на Раховщине, Береговщине... В других мадьярских районах.... И вообще, интересно Вы меня научили... Согласились с 90% моего поста и *добавили собственные домыслы...;-)
|
|||
|
|||
![]()
В Ужгороде, Мукачево украинский конечно же воспринимают... А поговорите на нем на Раховщине, Береговщине... В других мадьярских районах...
------------------------------------------------------------------------------ Коломійченко... суто "мадярських" районів в Закарпатті ... аж два - Берегівськи і Хустський... а Рахівський - це якраз не "мадярський" район, оскільки межує з Румунією і там більше румунів... Та всі вони чудово розуміють українську.... Підійди і спитай будь-якого мадяра чи румуна: "... хочеш 100 гривень...?" От тоді й побачиш... розуміють... чи ні? А взагалі-то, в жодному районі Закарпаття я не відчуваю якогось дискомфорту, розмовляючи українською... Іноді доводиться повторювати по декілька раз... навіть по складах говорити... Але нічого... я не гордий.... та й мені не важко...;-) :-D |
|
||||
|
||||
![]()
Іноді доводиться повторювати по декілька раз... навіть по складах говорити... Але нічого... я не гордий.... та й мені не важко.___________________________________________Н у вот ты сам и ответил на свой вопрос, насчет восприятия языка... А ты не повторяй, а один раз по русски скажи... Тебя сразу поймут.... *хочеш *100 гривень... Хороший пример выбрал Ваня...(Y) (Y) (Y) МОЛОДЕЦ... Чисто українська мова... А ти б спитав: Вибачте, шановний, чи не маєте сірників? И услышал бы в ответ: Цо то е?:-D :-D :-D
|
|||
|
|||
![]()
А ты не повторяй, а один раз по русски скажи...
--------------------------------------------------------------------------- Цікава логіка... То російську мову мадяр в Україні може знати... а українську (яка, до рречі, є державною в країні, в якій він живе) - ні... Цікаво, чи зміг би українець вижити в Угорщині, знаючи угорської, а лише російську...? Я в даному випадку дотримуюсь армійського принципу : "нє умєєш - научім... нє хочєш - заставім". На питання про сірники я б в Закарпатті ніколи не почув відповіді: Co to yest?... бо це польською... а поляка в Закарпатті зустріти так само складно, як балалайку в негритянському районі Нью-Йорка... Та й польською я володію майже вільно....:-D :-D :-D |
|
||||
|
||||
![]()
А ти б спитав: Вибачте,
шановний, чи не маєте сірників? Ты тоже пример выбрал (Y) Спроси о том же в Донецке или Севастополе, увидишься быстроте ответа. Максимум, предложат за сырниками в кондитерский отдел пройти :-D
|
|||
|
|||
![]()
А разве сырники в кондитерском отделе продают? сЫрники дома из творожка делают. А в Донецке, если спросить за спички - вам спокойно отправят в тот отдел в магазине, где они продаются. Не делайте тупых людей из этих регионов.
|
|
|||
|
|||
![]()
Та чому тупих? Мовні асоціації - це велика сила... Розповім приклад із власного життєвого досвіду. Свою трудову діяльність я розпочинав у лісоупорядкувальній експедиції... яка тоді працювала в Смоленській обл. заходжу я якось в сільський магазин і кажу" :... дайте килограмм сахара...". Продавчиня каже : "У нас сахара нет"... А я дивлюсь... біля неї стоїть пів мішка цукру... Я їй показую.. А вона мені: "... нуууууу.... мілок... ето жє нє сахар... а ПЯСОК..."*-) . Як виявилось, сахар у них - це пресовани цукор (що ми називаємо рафінадом)... а сипучий цукор - це пясок....:-D :-D :-D . От такі мовні асоціації... і чиясь тупість тут ні до чого....
|
|
||||
|
||||
![]()
то дала пяску?:-D :-D :-D *чи узяв сам?:-D :-D :-D
|
|||
|
|||
![]()
Цікаво, чому це тільки в Росії пісок кажуть, наприклад в Запорізькій обл, ба навіть в Черкаській таке чув............ *Досить видумувати, краще погоіоріть по темі:-D :-D :-D
|
|
||||
|
||||
![]()
Объясните мне внятно и чётко: Зачем Украине нужна независимость?
по цій? А що ж Олексію пояснювати? Він же не знає що таке свобода і що з нею робити..... він вміє стріляти, різати, вішати..... а навіщо йому незалежність він не знає...... не вчили його цьому....
|
|||
|
|||
![]()
то дала пяску? * *чи узяв сам?
----------------------------------------------------------------------------- та ні... де б я не бував, у мене з аборигенним населенням ніколи не було особливих непорозумінь....:-D :-D :-D |
|
||||
|
||||
![]()
А що ж Олексію пояснювати? Він же не знає що таке свобода і що з нею робити..... він вміє стріляти, різати, вішати..... а навіщо йому незалежність він не знає...... не вчили його цьому....
===== А к чему эта реплика?Человек в теме задал вопрос- он и просит обьяснить, потому что не знает.А вы, вместог того. чтобы обьяснить, говорите- да что ему обьяснять, зачем оно ему надо?
|
||||
|
||||
![]()
устала объяснять..... :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
|
|||
|
|||
![]()
Кому?
|
|
||||
|
||||
![]()
А вы пробовали?может быть, таланта не хватает?
|
|||
|
|||
![]()
. він вміє стріляти, різати, вішати..... а навіщо йому незалежність він не знає...... не вчили його цьому....
Сегодня 20:49 ------------------------------------------------------------------------ Вот о Бандере самые правильные слова.(Y) |
|
|||
|
|||
![]()
Давайте так...........
По моему мнению, независимость нужна всем, только не все умеют её удержать. Ну вот если на примере - получил ты зарплату, нет, выиграл в лотерею хорошую сумму и можешь стать независимым в финансовом плане, скажем, создав *свой бизнес. Но ведь не все в состоянии этот бизнес развить, а некоторые за пару месяцев запросто становятся банкротами........... * Вот получила Украина независимость в 1991-м году, и что......... Выбрала Президента - мягко говоря мягкотелого......... до 1994-го года развал и разруха.......... Потом пришёл другой, жёстче и практичнее............. *Америкосы начали его давить, додавили до края, выборы превратили в бардак, избрали третьего - мягко говоря странного......... *В результате практически банкротство и опять бардак........... |
|
|||
|
|||
![]()
Народ... Я вам скажу річ не популярну... а може й банальну... Якби від позиції Проскуріна, Блінова чи ще когось там залежало - буде Україна суверенною і незалежною, я б спробував когось в чомусь переконати і щось комусь пояснювати... Але незалежність України - це факт доконаний і реальний... бо так вирішила більшість населення країни... І мені, якщо чесно, зовсім не цікаво в чомусь переконувати людей, думка яких для мене не має жодного значення. Мають вони свою думку? Ну й на здоров"я... Це нікому не заборонено... Більше мені додати нічого...
|