![]() |
|
|
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
||||
|
||||
![]()
каравай, те, що ті ваші жінки розказали мені до одного місця. *вони про себе розказували. *і про вас багато чого мені ясно. *слова Шевченка приводить лицемір!
Лише коли сам роз"їжджав по світі про Шевченка не думав. Лицемір ви страшний, каравай. *Неприємна людина, нечесна.
|
|||
|
|||
![]()
Леся , ви стали хворою людиною на "москалів" , у мене донька врач - психолог , так вона мені багато розповідає про - "війти в *роль" і потім не вийти ніколи *з неї *...
|
|
|||
|
|||
![]()
Леся , я їхав туди , куди мене направляла Батьківщина... , а що до Забайкалля так там морози по - 55 * С *з вітром ,а влітку *жара *до +50*С . Воду нам возили в бочках , в хаті грубка , ні газу ні електрики у нас не було...
|
|
|||
|
|||
![]()
Леся , і *Т.Г. Шевченка , і І.Франка *вірші *про ті часи ... Та вони писали не про народ *Російський , а про панів ... Т.Г. Шевченко * ...А той , щедрий та розкошний , * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Все храми мурує ; * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Та отечество так *любить , * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Так *за ним бідкує, * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Так їз його , сердешного , * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Кров , як *воду , точить !.... * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * А братія *мовчить собі , * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Витріщивши очі ! * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Як ягнята *, *" Нехай ,- каже ,- * *Може так і треба ".
|
|
|||
|
|||
![]()
Леся , у вас психологія "сифилитика" - раз мені боляче то нехай *буде таких більше... *Ось ви *з Канади і брешете про добряче життя *там , де нас немає... , заманюєте дешеву робітничу силу *, ви там як сутинери живете ?...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ігор Поліщук
Шапошніков, Леся надала докази своїх слів. Або ти вибачаєшся за наклеп або попередження. Вибирай. 11.11.2010 20:07 Ігор, в Шапошнікова не той рівень, щоб він за свою брехню вибачався -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Леся (F) *Вы прощайте им ---ну тяжело многим . даже прошедшим школу жизни . тягаться с Вами *в вопросах требующих основательных *знаний. вот и позволяют компенсировать ущемленное самолюбие хамством
|
||||
|
||||
![]()
Семёнов, ты на фотку себе заработай вначале, прежде чем кого-то стыдить. А если по случайности заработаешь, то не пугайся её выставить, как все нормальные люди.
А теперь по поводу Лесиных легенд. Я ей сразу говорил, что её сноски я посмотрел и могу сказать со всей определённостью, что : 1. К правительственным указам или законам они не имеют никакого отношения. 2. Что эти бумаги ничего и никому не доказывают и являются следствием инициативы украинской общины в Канаде /а точнее даже не в Канаде, а в провинции Квебек/ поддержать бред о геноциде /именно о геноциде, так как голод признан мировым сообществом/ украинцев в тридцатых годах. Это нигде не прошло и не пройдёт, сколько бы Леся не билась головой об стенку. 3. Учитывая вышеизложенное я не чувствую за собой никакой вины, а потому извиняться ни перед кем, естественно, не собираюсь. 4. Для всех кто плохо слышит или видит повторяю азбучные истины, которые признаны во всём цивилизованном мире - ГОЛОД В ТРИДЦАТЫХ ГОДАХ В УКРАИНЕ БЫЛ, ГЕНОЦИДА НЕ БЫЛО. ТОЧКА.
|
||||
|
||||
![]()
Шапошников , так ты считаешь . что материальное положение не позволяющее заработать на фотку есть основанием не замечать хамства ( ты же вроде спокойный и уравновешенный человек ) ? Что касательно наличия фото и нормальности , то уверяю тебя --связь очень зыбкая , *и когда я неправ ( даже без фото ) *я извиняюсь ......... Что касательно Геноцида , то тебе еврею ( если ошибся , то заметь --прошу извинения ) * представителю народа которого *совдепы унизили *морально --чего стоит только один Биробиджан . эта боль должна быть понятна лучше других ...... кстати подумай , почему в Москве на афальте уродило и никто не умирал , а вот в Украине был смертельный голод , ну до Сбруча , а через двести метров нет ...... запятая
|
||||
|
||||
![]()
Вы прощайте им ---ну тяжело многим . даже прошедшим школу жизни .тягаться с Вами *в вопросах требующих основательных *знаний. вот ипозволяют компенсировать ущемленное самолюбие хамством
Семенов, у вас сплошная подмена понятий. Хамство - вот оно: Ігор, в Шапошнікова не той рівень, щоб він за свою брехню вибачався Лицемір ви страшний, каравай. *Неприємна людина, нечесна. Каравай, ну хто би вже мичав, а хто би і помовчав;-) И таких- примеров великое множество. И знания там такого же толка!
|
||||
|
||||
![]()
то тебе еврею ( если ошибся , то заметь --прошу извинения ) * представителю народа которого *совдепы унизили *морально --чего стоит только один Биробиджан
======================================= В СССР в вопросах унижения и прочего был полный интернационализм. Если кто скажет, что берегли грузин и не обижали или с русских сдували пылинки а татар , узбеков или армян вообще не трогали, то соврёт как украинский националист. * Полное братство народов было у "отца народов". Все присутствовали во власти, все имели место на нарах и в Гулаге.
|
||||
|
||||
![]()
а вот в Украине был смертельный голод * Семенов,а расскажи почему в Сталинградской области в 32-33 годах тоже был смертельный голод? Это далеко не территория Украины.
|
||||
|
||||
![]()
михаил семенов
Шапошников , так ты считаешь . что материальное положение не позволяющее заработать на фотку есть основанием не замечать хамства ( ты же вроде спокойный и уравновешенный человек ) ? Что касательно наличия фото и нормальности , то уверяю тебя --связь очень зыбкая , *и когда я неправ ( даже без фото ) *я извиняюсь ......... Что касательно Геноцида , то тебе еврею ( если ошибся , то заметь --прошу извинения ) * представителю народа которого *совдепы унизили *морально --чего стоит только один Биробиджан . эта боль должна быть понятна лучше других ...... кстати подумай , почему в Москве на афальте уродило и никто не умирал , а вот в Украине был смертельный голод , ну до Сбруча , а через двести метров нет ...... запятая Сегодня 15:09 Семёнов отвечу тебе по пунктам: 1. Да я считаю, что участник без фотки это почти пустое место, как собственно и с негритянской фоткой, к примеру, тоже. 2. Хамства не было с моей стороны. Я сказал, что Леся врёт про правительство Канады. Это констатация факта. 3. Что такое геноцид ты скорее всего не понимаешь, либо хочешь подменить понятие голодомор геноцидом. Это стало модным с подачи Ющенко, но не соответствует действительности. 4. Взывание ко мне как к еврею - это вообще из области полного идиотизма. Потому как абсолютно ничего не меняет ни с понятием геноцид, ни с понятием антисемитизма в СССР. Еврей я или не еврей - от этого голодомор геноцидом не становится. 5. Голодомор был во многих регионах СССР, поэтому попытка выделить из общей беды исключительно украинцев - бред сивой кобылы и НИКОГДА и НИКЕМ не будет поддержан в мире. Кстати, Европа уже сказала своё слово в этом вопросе и вполне официально. С пионерским приветом - В. Шапошников.:-D (v)
|
||||
|
||||
![]()
Варто відзначити значну інформаційну й згуртовуючу роль, яку відігравав український часопис «Тризуб». Упродовж 30-х років майже в кожному номері друкувалися статті, повідомлення про голод в Україні, свідчення очевидців й висвітлювалися організаційні заходи, які проводила українська еміграція, повідомлялося про акції громадськості за кордоном, допомогу голодуючим та про політику замовчування голоду радянською владою. В результаті заходів українського греко-католицького єпископату та численних українських громадських організацій з Головною Еміграційною Радою та чернівецьким і львівським Комітетом рятунку України на чолі, з ініціативи кількох членів Французького Товариства українознавства було засновано в Парижі 24 серпня 1933 р. Комітет по організації допомоги голодним на Україні.
Проте допомога голодуючим ускладнювалась тим, що більшовики не визнавали голоду, а відтак *організувати допомогу з-за кордону було досить складно. Як зазначала Голова Жіночої Національної Української Ради професор Софія Русова: «Українські жінки, об’єднані на еміграції в Національній Жіночій Раді, безсильні подати нещасному населенню жодну допомогу. Українська еміграція відгороджена від свого народу страшними більшовицькими загорожами – ні звідти до нас, ні від нас на Україну не перелетить і пір'ячко. Наша кореспонденція з рідними накликає на них жорстокі переслідування. Ми не можемо послати кіло рижу, хоча б і за ту величезну ціну, яку встановили самі большевики, граючися з голодним людом, як кіт з мишою, щоб не підвести наших рідних, наших сестер та їх дітей під страшні кари. Ми можемо лише правдиво освідомлювати культурний світ з тими страховищами, що провадяться поза тими мурами». Інформаційно-організаційні акції українських емігрантів досягли певного результату. Світ дізнався про те, що чиниться в Радянському Союзі з українським селянством. Завдяки ініціативі норвезького прем’єра Мовінкеля, питання було порушено у 1933 р. в Лізі Націй, Міжнародному Червоному Хресті та інших громадських установах багатьох країн. Проти голоду висловили протест російські емігранти.
|
||||
|
||||
![]()
29 жовтня 1933 р. українськими політичними емігрантами було проголошено «день привселюдної жалоби й всенародного гніву – на всіх просторах, заселених українським народом за межами СССР, повсюди, де розкидано світом колонії українські, повсюди, де тільки б’ється українське серце, де тільки чути українську мову...»
Зусилля української еміграції врешті-решт знайшли відгук у європейської спільноти. У Відні 16-17 грудня 1933 р. під проводом кардинала Ініцера відбулася міжнаціональна й міжконфесійна нарада всіх організацій, що брали участь у допомозі голодним у СРСР. Скликано її заходами Віденського комітету допомоги. У нараді взяли участь представники міжнародних організацій з Англії та Швейцарії, національних комітетів допомоги –німецьких, єврейських, російських. Найбільше серед них було представлено українських організацій за кордоном. «Міжнародна нарада ... на підставі фактичного матеріялу ще раз привселюдно ствердила незаперечний факт голоду в СССР, в першу голову на Вкраїні і Північному Кавказі, байдужість широкого світу до долі нещасних, дальшу, ще грізнішу, загрозу голоду, та вдалася до всієї людскости з гарячим закликом – ділом допомогти нещасним». В Ухвалі було записано: «1) У відповідь на всякі змагання заперечити страшний голод, що лютував до останніх жнив в СССР, конгрес рішуче стверджує, що за минулий рік голодною смертю загинули мільйони невинних людей навіть у найбагатших краях СССР, як Україна й Північний Кавказ. Так само рішуче стверджується, що у зв’язку з цим масовим вмиранням виникали найжахливіші прояви до людоїдства включно. 2) Ці жертви можна було б оминути. У той час, коли в СССР відігравалась трагедія, заморські хліборобські держави терпіли від надпродукції збіжжа, світові конференції обмірковували питання зменшення збіжжевої продукції. Величезні запаси споживчих продуктів знищено...» Важливо зазначити, що під тиском міжнародної громадськості Радянський Союз змушений був визнати наявність голоду в 1932-1933 роках, проте істинні причини й масштаб його ретельно приховувалися.
|
||||
|
||||
![]()
Очевидці свідчать, що голод обмежувався українською територією; вимираючим українським селянам не дозволялося переходити або переїжджати в Росію, де голод не був таким гострим. На кордоні з Росією стояли загороджувальні загони, які розстрілювали втікачів з України. Так само розстрілювали селян, які намагалися врятуватися втечею через польський або румунський кордон. Радянське керівництво довгий час не вживало заходів, щоб полегшити долю мільйонів голодуючих.
Купи зерна і картоплі, зібрані на залізничних станціях для вивезення в Росію, гнили просто неба. Але охорона не підпускала до них селян. У окремих випадках люди, яких ще не зовсім покинули сили, наважувалися на штурми зерносховищ. Їх розстрілювали, щасливіших після арешту відправляли на ув’язнення – там принаймні можна було попоїсти! Сільських активістів, які допомогли реквізувати хліб, залишали помирати разом з іншими. Лише у квітні 1933 р., коли голод лютував у повну силу, надійшло розпорядження про передачу селянам певної кількості стратегічних запасів хліба. Партійному керівництву, очевидно, не йшлося про гуманні цілі. Воно боялося втратити повністю своїх годувальників. “На носі” була нова посівна кампанія, а по селах не було ані чим сіяти, ані самих сіячів. Радянський режим заперечував факт існування голоду. Тому кількість жертв голоду обчислити дуже тяжко: ніхто не вів обліку загиблих . У 1937р. у Радянському Союзі був проведений черговий перепис населення. Він виявив величезні демографічні втрати, які сталися з часу проведення попереднього перепису 1926р. Найбільшу кількість жертв голоду подає Роберт Конквест: у 1932-1933 рр. загинуло 7 млн. людей, з них 5 млн. в Україні, 1 млн. на Північному Кавказі, ще 1 млн. – в інших місцях.
|
||||
|
||||
![]()
21 листопада 1933 р. кореспондент англійської газети «Манчестер Гардіан» писав: «Якщо йдеться про голод, то жоден чесний спостерігач, який дивиться відкритими очима, не може стверджувати, що в селах, які я відвідав, є тепер голод, але не буде й заперечувати, що голод був, причому немалий, переважно в квітні і травні... Можна сміливо сказати, що жодна провінція... не потерпіла стільки, як Україна і Північний Кавказ».
Українська політична еміграція ще в кінці 1932 р. забила тривогу в засобах масової інформації. Особливу роль відігравала преса Галичини, в якій друкувалися свідчення утікачів із підрадянської України. Львівська газета «Нова зоря» у статті «Нищать українську націю. Боронімся!» зазначала: «Східна сторона Збруча виглядає на справдішну воєнну лінію, за котрою фізично винищують наш нарід до самого кореня. Хто втікає на сей бік, той паде трупом на границі, тільки рідки виїмки добігають сюди, як живі кістяки». 24 липня 1933 р. Український греко-католицький Єпископат галицької церковної провінції в справі подій на Великій Україні звернувся з відозвою «До всіх людей доброї волі!», в якій, зокрема, зазначалося: «На вид таких злочинів німіє людська природа, кров стинається у жилах... Усі радіостанції просимо рознести наш голос по цілім світі, може дійде він і до убогих хатин, конаючих з голоду селян».
|
||||
|
||||
![]()
А в мене - інший. *Моя перша робота була в магазині. *Правда, за $5/год. І офіціанткою я працювала, і папірчики в конвертики вкладала, і т.д. і т.п.
Леся, не сравнивайте Канаду и любую другую страну (кроме Германии). Не сравнивайте легальный статус и нелегальный. Страны как Англия, ПОртугалия, Испания, Италия не имеют эмиграционных программ. А там наших украинцев миллионы. А такия как Аргентина, Бразилия- никакой социальной помощи. Т.е. у тебя нет времени сидеть учить язык, получить другую специальность, а свой диплом не годится - надо делать эквиваленцию. Т.е. ты должна немедленно цеплятся за любую работу. Т.к. нет языка- то обычно это всякое мытье полов, посуды, домашней прислугой. Через такое прошло 100% женщин, кстати, и в той же Канаде, которые не хотели сидеть на социалке или на шее у мужей. Легально выезжают *1 % от всех выехавших, остальные -все нелегалы. А раз так, то не могут привезти семьи пока не получат статус. Знаю десятки разорванных и разрушенных судеб. Мои знакомые мать и дочь, получив аргентинское гражданство, въехали в Америку нелегалами -сбежали через 3 месяца назад в Аргентину, не выдержали: матрас на полу с крысами -800$, работа на фабрике наравне с неграми.
|
||||
|
||||
![]()
Моя старшая, *начала работать на дому у какого -то деда 85 лет, ухаживать за женой, как медсестра, *когда только приехала, чтобы начать с чего-то. Он к ней начал приставать. Когда она емиу сказала, что ее дедушка моложе его -выгнал в 1 ночи на улицу и не заплатил. Она еще не знала БА, языка и не было денег на автобус... Я деда чуть не убила, - а ничего не докажешь.
А теперь: НЕСМОТРЯ НИ НА ЧТО, ЕСЛИ БЫ ПРИШЛОСь ПОВТОРИТь ВСЕ- Я БЫ ПОВТОРИЛА ради детей. Я не хочу, чтобы они жили в ущербном государстве, которым пока является Украина.
|
||||
|
||||
![]()
Наталя, а чому ж Ви виїжджали в Аргентину. Моя знайома, яка була повідомлена про скорочення на своєму підприємстві і подала документи на візу до Італії ( бо вдома роботи не було), вчила італійську мову наперед вдень і вночі. Зараз вона і сім"ю свою в Італію забрала.
|
||||
|
||||
![]()
Жахи розповідаєте за себе і своїх дітей, а говорите, що ми живемо в *"ущербном государстве" Так це від самої людини залежить - як вона сама себе поставить , так за таку її і вважають.