![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
" Зрадником України" я вважаю саме тебе за твої необгрунтовані та брехливі знання історії рідної країни.
|
|
|||
|
|||
![]()
Я тобі не учень, а тобі до професора далеко......... *Мої знання не заангажовані принаймні, на відміну від твоїх.........
|
|
||||
|
||||
![]()
,хотя с женщинами он и правда чересчур иногда груб.Сегодня 14:35ему с ними не везет,вот он и мечет
|
||||
|
||||
![]()
:-D
|
|||
|
|||
![]()
Андрій. з професором ти вгадав. але. я може вже академік ? Ти що - кум Нострадамуса ? Заанга жоване саме те. що ти тримаєш у своїй голові та боїшся правди.
|
|
|||
|
|||
![]()
МАРШ УКРАЇНСЬКИХ НАЦІОНАЛІСТІВ Зродились ми великої години З пожеж війни і з полум'я вогнів, Плекав нас біль по втраті України Кормив нас гнет і гнів на ворогів. І ось ідемо в бою життєвому Тверді, міцні, незламні мов граніт Бо плач не дав свободи ще нікому, А хто борець, той здобуває світ. Не хочемо ні слави, ні заплати Заплатою нам розкіш боротьби, Солодше нам у бою умирати, Як жити в путах, мов німі раби. Доволі нам руїни і незгоди, Не сміє брат на брата йти у бій, Під синьо-жовтим прапором свободи З’єднаєм весь великий нарід свій. Велику Правду для усіх єдину Наш гордий клич народові несе: Батьківщині будь вірний до загину, Нам Україна вище понад все! Веде нас в бій борців упавших, слава, Для нас закон найвищий та наказ — Соборна Українська Держава Вільна, міцна, від Сяну по Кавказ!
|
|
|||
|
|||
![]()
Сего року сумні свята — Коновальця кров пролята. Встань, Хмельницький, встань, Богдане, Повставайте всі гетьмани! А ви, хлопці молодії, Куйте кулі сталевії. Куйте кулі, накувайте, Україні волю дайте! Встань Тарасе, пробудися, На свій нарід подивися! Як він тяжко тут бідує І по тюрмах голодує. Встань Тарасе, встань Богдане, Повставайте всі гетьмани! Най воскресне тая слава, Що в степу шістсот літ спала. Нехай лютий ворог знає: Україна воскресає!
|
|
|||
|
|||
![]()
" Зрадником України" я вважаю саме тебе за твої необгрунтовані та брехливі знання історії рідної країни.
Сегодня 14:36 ПАВЛУША, ЦЕ ПРО ИСТОИЮ <FONT color=#388222>www.from-ua.com/kio/0db18f7aa0858.html |
|
||||
|
||||
![]()
я ж кажу,воно хворе
|
|||
|
|||
![]()
Там під Львівським замком старий дуб стояв, А під тим дубочком партизан лежав. Він лежить не дише, так неначе спить, Золотим волоссям вітер шелестить. А побіля нього матінка стоїть, Сльози проливає, й стиха говорить. “Сину ж ти мій, сину, дитино моя — були б тя не вбили, якби не війна. “Було вас у мене п’ятеро синів, Ти був наймолодший сину мій Андрій. “Ти був ще маленький батько в бою впав, Він за Україну голову поклав. Я ж тебе кохала, я ж тя берегла — А тепер могила тут буде твоя. А позаду неї отаман стоїть, З повним жалю серцем, тихо говорить. “Ой не плачте, мамо, син героєм став Він за Україну голову поклав. Він за Україну, за свій рідний край, Щоб по Україні не ходив москаль. Тече річка Тиса, в ній московська кров, Москалів ми били, будем бити знов. Там під Львівським замком хрест березовий, А на тому хресті Тризуб золотий. ***
|
|
||||
|
||||
![]()
Тече річка Тиса, в ній московська кров, Москалів ми били, будем бити знов.
|
|||
|
|||
![]()
national.org.ua/encyclopaedia/lit.html
|
|
|||
|
|||
![]()
video.i.ua/user/103353/12372/57467/
|
|
|||
|
|||
![]()
Українська повстанча (повстанська) армія (УПА) — підпільна збройно-політична формація, створена на Заході України у червні 1941 року представниками Уряду Української Народної Республіки в екзилі; у жовтні 1942 року назву перейнятоОУН(б). Головне завдання УПА: оборона та звільнення українського населення як і від німецької, так і від радянської окупації.
|
|
|||
|
|||
![]()
під тим дубочком партизан лежав. ЧЕГО-ТО ПАША НЕ ВЯЖЕТСЯ, ПАРТИЗАН С УПА?
|
|
|||
|
|||
![]()
А ти про кого подумав ? Чи партизан тільки червоними були ?
|
|
|||
|
|||
![]()
УПА діяла по 1953 рік, коли активні її дії припинено, а окремі вогнища спротиву діяли впродовж 1950-60-х років. З 1943 по 1950 роки Головним Командиром УПА був генерал Роман Шухевич, з 1950 по 1954 рр. — Василь Кук.
Ставлення до історії УПА у українському суспільстві впродовж років незалежності коливаєтся між позитивним (борці за незалежність) і протилежним (німецькіколаборанти): сама оцінка часто опирається на пропагандистські штампи обох сторін. Питання про офіційне визнання УПА воюючою стороною у Другій світової війні та пов'язане з цим питанням надання ветеранам УПА пільг на державному рівні (декілька західних областей вже прийняли це рішення на своєму рівні), досі залишаються невирішеними. Але з 2005 року в Україні офіційно святкуються річниці створення УПА (14 жовтня 1942, День Покрова). Боротьба Української повстанської армії — складова Українського визвольного руху 1920—1950 років. |
|
|||
|
|||
![]()
В архівах СБУ зберігається колекція матеріалів із діяльності підпілля ОУН на території Східної та Південної України. Сьогодні точна кількість документів не підрахована. [20]
У Луганській області виявлено 12 справ з цього питання, в Чернігівській — 68, у Полтавській — 6, Київській — 41, Хмельницькій — понад 100 справ. Безпосередньо у Галузевому державному архіві СБУ в Києві — понад 300 справ. Це лише ті матеріали, які попередньо виявлені, і це ще зовсім не остаточне число. По кожній з цих справ проходить не одна людина — це іноді 10 або 100 чоловік, тому мова йде про тисячі підпільників, про тисячі борців за українську державність. Прізвища цих людей були невідомі, засекречені, і точно про них не відомо. [2 |
|
|||
|
|||
![]()
ДонбасДетальніше: Дії ОУН-УПА на Донбасі
На території Донбасу в 1941-43 роках діяли групи обох ОУН — і «бандерівська», і «мельниківська» гілки. В СБУ відзначають, що умови діяльності українських націоналістів на Донеччині були складними, з огляду на багатонаціональність населення. [26] Учасники націоналістичного руху ділилися листівками, розповсюджували газету «За самостійну Україну», збиралися на конспіративних квартирах. Під час допитів оунівці заявляли, що центральний провід приділяв Донеччині особливу увагу. У разі всенародного повстання індустріальний регіон начебто мав забезпечити матеріальну підтримку. [27] Керівником ОУН на Донеччині був Стахів Євген Павлович [28] КримДетальніше: Дії ОУН-УПА в Криму <p class="thumbinner" style="border-top-width: 1px; border-right-width: 1px; border-bottom-width: 1px; border-left-width: 1px; border-top-style: solid; border-right-style: solid; border-bottom-style: solid; border-left-style: solid; border-top-color: rgb(204, 204, 204); border-right-color: rgb(204, 204, 204); border-bottom-color: rgb(204, 204, 204); border-left-color: rgb(204, 204, 204); padding-top: 3px !important; padding-right: 3px !important; padding-bottom: 3px !important; padding-left: 3px !important; background-color: rgb(249, 249, 249); font-size: 12px; text-align: center; overflow-x: hidden; overflow-y: hidden; width: 182px; "> Документ, який доводить факт діяльності ОУН в Криму[29] Відомо, що підрозділи Української Повстанської Армії в Криму діяли в Сімферополі, Євпаторії, Джанкої, Ялті, Українська, Петрівці, Севастополі, Старому Криму, Керчі, Феодосії, Алушті, Михайлівці і багатьох інших населених пунктах, які були поруч з дислокацією похідних груп. З донесення агента СД від 31 грудня 1941 року, знайденого у секретних справах Рейху, стало відомо, що зі Львова до Криму революційна ОУН направила шість похідних груп, близько 40 чоловік. Тільки одного повстанця нацисти арештували по дорозі до Криму. [30] |
|
|||
|
|||
![]()
АГА ОТ ТЕБЯ ПЕРВОГО СЛЫШУ, А ЧЕГО ОНИ ПАРТИЗАНИЛИ ПРОТИВ УКРАИНЫ (ЗАЙДНО И МАСКАЛЕЙ С ФАШМКАМИ МОЖНО ПРИТУЛИТЬ)? ДА ТЕБЕ НЕ НАДОЕЛО ИСТОРИЧЕСКИЕ СПРАВКИ *ВТУЛЯТЬ БЕЗ КОНЦА? ЧИТАЛИ МЫ ИХ КСТАТИ О ПАРТИЗАНСТВЕ В НЕЙ И НЕ СКАЗАНО.
|