![]() |
|
|
![]() |
|
Опции темы | Опции просмотра |
|
|||
|
|||
![]()
Я ,почему-то только, сегодня посмотрела клип и прочитала стихи Станислава. Спасибо огромное,! Все очень дорого и близко! Родная моя Беларусь всегда в сердце моем.
|
|
|||
|
|||
![]()
Лукашэнка
Лукашэнка - феномен * Перабудовачнога века Ён пачаў перабудову Для жыцця для чалавека Быў дырэктарам саўгаса Дзень і ноч ён працаваў Ён мільённыя прыбыткі Для народа шанаваў * * * * * *Лукашэнка дэпутат * * * * * *Беларускай С.С.С.Р. * * * * * *Ў краіне пра сябе * * * * * *Шмат пакіну добрых мер * * * * * *Вось распаўся С.С.С.Р., * * * * * *Гарбачоў пакіну пост * * * * * *І будуе Беларусь * * * * * *Із Расіяй новы мост С.Н.Г. быў створан хутка Беларусь вольная краіна Уладу ўсю да Прэзідэнта Выбіраць яна павінна І на выбарах народных Прэзідэнт беларусоў Быў *прызнаны Лукашэнка * Болей меў ён галасоў * * * * * * *Быў праведзен рэферэнт * * * * * *Яшчэ гутаркі з народам * * * * * *Новы сцяг і новы герб * * * * * *Краіны новай быў зыходам * * * * * * * * * * * * * *Стаў парламент двухпалатны * * * * * * *І назначаны ўрад * * * * * * *Беларусь жыве квітнее * * * * * * *І будуе новы лад * Ідэальныя дарогі * І пытанні тут бясспрэчны У малых нават гарадках * Гарманічны і прасторны Ў Беларусі ў райцэнтрах * Ёсць лядавыя палацы Горналыжны курорт у Менску * Аддыхаюць пасля працы * * * * * *Усе для сельскай гаспадаркі * * * * * * *На сяле аграмястэчкі * * * * * *Паціхеньку люд будуе * * * * * * *Не уступаючы ў спрэчкі * * * * * * *Не развалены калгасы * * * * * * *Не запушчаны палі * * * * * * *Разквітнеліся саўгасы * * * * * * *Людзі кормяцца з зямлі * * Ў гарадах усе спакойна * Ігральных там няма бандытаў І не уцюхваюць народу * Спусташальнейшых крэдытаў * * * * * * Тут фінансы пад кантролем * Выключаецца адкат Алігархі не буяюць * Сыравіны тут не шмат * * * * * * *Беларускае мы племя * * * * * * *Захавалі чысціню * * * * * *Белыя вялікаросы * * * * * * *Калісьці клікалі душу * * * * * * * * * * * *Не пусцілі печанегаў, * * * * * *Татараў,туркаў ў свой род * * * * * *З іншымі не спараваны * * * * * * *Чыстакроўны мы народ * * * * * *Чыстакроўны мы народ Штодзень край наш багацее і народ стаў багацей Не сабе мы ўсё будуем Мы будуем для дзяцей Лукашэнку - Прэзідэнту * Здаровым мы жадаем быць І аддаць уладу іншым Каб самому адпачыць * * * * * * * * * * * Пра сябе аставіш славу * * * * * * * * * * * * Тую што меу шмат годоу * * * * * * * * * * * * Адважна ідзи на адпачынак * * * * * * * * * * * Бо наломиш ящчэ дроу * * Станіслаў *Тарашкевіч |
|
|||
|
|||
![]()
У сваю вёску я вярнуся *
У сваю вёску я вярнуся Вакол знаёма мітусня Знаёма кожная сабака І нашай вёскі макрата Знаёма лужа,поруч ганка, І куча гною на дварэ, І рохканне свіней *знаёма Мыканне рыжай у хляве Танцулькі ведаю да поту На іх гадзінамі гуляў Вядома крэпасць самагонкі Якую з сябрам выпіваў. |
|
|||
|
|||
![]()
НА * РАДЎНІЦУ
На радўніцу людзі, на могілкі ідуць Нясуць із хаты ежу хлеб мяса кумпякі Здаецца быццам сёння усе з роднымі ядуць Карцінкі з жыцця тога плывуць да нас плывуць... * * * * * *На могілкі з акругі народу шмат прыйшло * * * * * *Нябошчыкам нанеслі свянцонага адведаць * * * * * *Ніхто ўжо не помніць калі так завялося * * * * * *Як з тымі што памерлі, так можна адабедаць А на магільных плітах І мох парос каўром А многія магілы травою зараслі Знакомых шмат і родных захована вакол Што смерць прыйдзе да і х І думаць не маглі * * * * * *І як даўно, О, Божа! не быў я на магілках * * * * * *Не быў на той магіле дзе бацька мой ляжыць * * * * * *І кожны раз прасіў я: прабачце мяне продкі * * * * * *Быў маладым я вельмі не знаў як час ляціць! У тых магілах дрэмлюць І цёткі і дзядзькі Пайшло ўжо шмат сяброў на той па кругу свет; Даўно павырасталі І дочкі і сынкі А мне далечы унукі далі мянушку - «дзед» |
|
|||
|
|||
![]()
Араты
Станислав Тарашкевич * * * * * * * Трактар мой буксуе зношаны нарогі * Працы не жадаю млеюць рукі ногі * Трактар вельмі цяжкі - трасе косці, грудзі Бацька, як на ліха, памагчы марудзе * * * * * * *Паўзе мой араты згнуся, як старэнькі * * * * * *Пхае уперад трактар - патрэбны грашэнькі * * * * * *Агарод раздолле араты зялёны * * * * * *Дрэнна арэ поле - крывыя загоны * * * * Я крычу на сына я на яго лаю Потым прашу сына, патым памагаю * * * - Ары сынок лепей - ты ўжо не маленькі Цісні на газ моцна - патрэбны грашэнькі. * * * * * *Развярну ён плечы, паднапрог каленькі, * * * * * * * * * * *Ён арэ і бачыць, як растуць грашэнькі * * * * * * *Весела смяецца і ў нагу з вясною * * * * * * * * * * *Зеляніну - кажа засеем з табою - Памажы нам, Божа, поле спрацаваці! Сын арэ прыгожа - воч не адарваці З верай і надзеяй пастарацца гэтак Зеляніну прыме удобраны палетак |
|
|||
|
|||
![]()
Дажджлівая зіма
Станислав Тарашкевич Гудзіць кожны дзень злосны вецер, Смуга дастае да нябёс * Народ вакол ходзіць, як млосны, Душэ яго горка да *слёз * * * * * * * * * *Зямля нашая родная бедная. * * * * * *Не знойдзе для гэтага слоў: * * * * * *Чаму зіма наша сырая, * * * * * *Не радуе снегам сыноў? * Дажджамі народ наш замучан Чакае ён снег і мароз - Мабыць халадзільнік адключан * І льецца вада з паднябёс * * * * * * *Чакаем штодзень завіруху * * * * * *Мароз няхай паліць наш твар * * * * * * * * * * * *У дроце гудзіць буйны вецер, * * * * * *Гайдаючы моцна ліхтар; * Задзьме хай дарогі ўсе снегам Язды каб нідзе не было,- Наседзімся удоваль у хаце - Раней і жыло так сяло. |
|
|||
|
|||
![]()
(D) (D) Что б было много снега
|
|
|||
|
|||
![]()
Пры чым тут надвор`е ? Галоунае , каб людзi добрыя былi побач ! Штоб было дзе , з кiм i за што !!!:-$
|
|
|||
|
|||
![]()
.EG
|
|
|||
|
|||
![]()
Спасибо(lo) (lo) (lo)
|
|
|||
|
|||
![]()
Друзья.Дорожыте Беларусью.Я был у ВАС;Хорошая Страна.Маленький остров СССР.
|
|
|||
|
|||
![]()
Это авторская тема. И в ней публикуются стихи автора этой темы. Поэтому в комментариях лучше о стихах писать. Про Беларусь в целом на форуме достаточно тем. Будьте внимательнее.
|
|
|||
|
|||
![]()
Надя .Я написал свое мнение.Я не хотел ни кого обидеть.Я вами просто горжусь.(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
|
|
|||
|
|||
![]()
СОН
Станислав Тарашкевич Аднойчы мне прысніўся сон, Саджаю ў парку кветкі я, * * * * * * * * * Тут цішыня, у ёй чую звон, А ў галаве мара мая. * * * * * *Прыгожым *будзе наш Палеск * * * * * *Калі тут кветкі заквітнеюць * * * * * *Тут не зямля будзе,а рай, * * * * * *Дзе людзі Бога разумеюць. Як дрэвы ціха тут шумяць, Стаяць высокія нябёсы, І азараюць усю акругу Чароўных рэк нашых палосы. * * * * * *У цэнтры храм белы стаіць, * * * * * *На *сонцы яркім іскрачыся, * * * * * *Туды маліцца ўсё ідуць, * * * * * *Ідуць шчасліва, смеючыся. Варта святая цішыня, І зразумеў я галавою, Што з небам мы на ўсе стагоддзі, Тут лёсам злучаны з табою * * * * * *Я зразумеў, што Бог вялікі * * * * * *Што Ён крыніца - усяго. * * * * * *Што Ён Уселенную трымае * * * * * *А мы тварэнне усе Яго. У кроку ад нябеснай брамы, Бог праўда Ен адкрыт ва усём Ён нас кахае, усім нам рад, І ў сэрца мы Яго нясём. * * * * * *Ты ў *сэрцы Бога адкрывай * * * * * *Другіх страміся навучыць * * * * * * *І ні прасторы, ні гады, * * * * * *Не змогуць з Богам разлучыць Жыццём духоуным будзеш жыць, Зямныя ўсе свае гады І ў тваім сэрцы назаўжды, Сам Бог паселіцца тады. |
|
|||
|
|||
![]()
РЫБАЛКА
Станислав Тарашкевич Ідзём па хвалях што гуляюць * Ля гарызонта знойдзем стан * Тут рыбакі старыя знаюць Не падвядуць нас пад абман * * * * * * * *Устае сонца гаснуць зоры * * * * * * * * * * * * * *І вады шэра глыбіна * * * * * * * * *Залівам пахне неба чыста * * * * * * * * *Ой будзе рыбка не адна * Мы па вадзе ходзім нячутка Крадзёмся ціха больш *гадзіны * Вада ў заліве каламутна * Але мы бачым рыбаў спіны * * * * * * * *Усе замерлі, стаім ціха * * * * * * * *Нам трэба якар апусціць * * * * * * * *Памажы Божа не дай ліха * * * * * * * * Стаячых рыбаў распудзіць * Вась наша лодка ціха стала Чуць із вады выходзіць муць * Рыбаў яна не расрпудзіла * Рыбалка будзе не дыхнуць * * * * * * * * *Мы паціхеньку корм кідаем * * * * * * * *А рыбкі ловяць і ядуць * * * * * * * * *Мы на кручок жыўца чапляем * * * * * * * *Дадзім яго ім заглынуць * І вось адзін другі і трэці Уніз рванулі паплаўкі * Мы не зялёныя не дзеткі * А мы старыя рыбакі * * * * * * * * * *Рэзкі рывок вуды рукою * * * * * * * * *І ёй не дзецца ўжо ні дзе * * * * * * * *Можа щчупак а можа плотка * * * * * * * *Мне на калені ўпадзе |
|
|||
|
|||
![]()
мора
Станислав Тарашкевич Усё гэта Божа стварэнне Шум пена і хваль марскіх вал І ўсё гэта шумна нясецца На бераг зялёны без скал * * * * * * * * *Далёка ў моры я бачу * * * * * * * * *Смугу і вады з небам грань * * * * * * * * *Тут чайкі крычаць вельмі смачна * * * * * * * *Цудоўная восень і рань * І лебедзь сярпом выгну шыю Сяброўцы крылом стаў махаць Мо думае ён чаму людзям Не можна стагоддзем кахаць * * * * * * * *Гайданкі маленькаю кучкай * * * * * * * *Ныраюць каб ежу дастаць * * * * * * * *Ганяюць сяброўка сяброўку * * * * * * * *Каб з дзюбы яе адабраць * Скідаю я з ног свой абутак * Ад холаду пятка калея * Ад холаду ногі замёрзлі Ваду ўжо сонца не грэя * * * * * * * *Халодна вада трасе цела * * * * * * * *Халодныя дуюць вятры * * * * * * * *Балтыйская мора халодна * * * * * * * *Гартоўка патрэбна сябры |
|
|||
|
|||
![]()
Юбіляру
Сягоння *ты ў нас юбіляр Павіншаванне я пішу Табе сягоння семдзесят Я зачытаць яго спяшу * * * * * * * * *Да, семдзесят гадоў не мала * * * * * * * * *Але ўглядзецца ў цябе * * * * * * * * *Ну *пяцьдзесят дасі не болей * * * * * * * *І гэта радуе мяне Ты узначальваў спорт *раёна Зрабіў *для *моладзі не мала Тваю работу школы помняць Цябе начальства ўважала * * * * * * * *Ты такі стройны і здаровы * * * * * * * *З зарадкі дзень свой пачынаеш * * * * * * * *І што такое ёсць хвароба * * * * * * * * *У свае *гады яшчэ не знаешь Не п'еш не курыш як другія Заўжды *ўходжаным бываеш * Сваім сябрам прыносіш радасць * Як вершы ім *свае чытаеш * * * * * * * * *Табой напісана іх многа * * * * * * * * *Яны прыносяць асалоду * * * * * * * * *Ў іх напісана пра горад * * * * * * * *І пра палескую пагоду * Ты пра каханне яшчэ пішаш * І на жанчынаў вока ложыш * І можа раз яшчэ ў нядзелю Каго *небудзь і *патрывожыш * * * * * * * *Ты філасофствуеш пра Бога * * * * * * * *Яго ў вершах ўспамінаеш * * * * * * * *Жыць па Законам Бога трэба * * * * * * * *І ты духоўны свет *пазнаеш * І веру я * ўсё ты зможаш * Ты тое *зробіш што захочаш Дажыць табе да ста *жадаю Вось так дзяржаць і Бог паможа |
|
|||
|
|||
![]()
Палескі ўніверсітэт
Ён *распасцёрся *па над Дэймай Акружан *паркамі *садамі Вельмі *чароўны *ён у маі І не старэе *із гадамі * * * * * *Ён будаваўся *яшчэ немцам * * * * * *Вакол *абсажан *кветнікамі * * * * * *Студэнты *нашы *хутка *стануць * * * * * *Сельгас навукі *маякамі Ёсць шмат тут розных *сельгаскафедр Ёсць *кандыдаты *і *дацэнты А *хутка *будуць дактара Прафесароў *прыдзе *пара * * * * * *Укараняецца *ў *вытворчасць * * * * * *Штогод *дзесяткі *разработак * * * * * *Тут мысляць *як *сяло *падняць * * * * * *І *як падзенне *затрымаць І *як *вярнуць *да *сяла *ўладу Да тых *палёў да той зямлі І *выхад *як *назад *знайсці Адтуль *куды *нас *прывялі * * * * * *Стварыліб *мы *сарты раслінаў * * * * * *Палям *удоваль *удабрэнняў * * * * * *На палях *сытыя *скаціны * * * * * *Глядзяць на *нас *як *із *карціны Штогод *дзьве тысячы *студэнтаў Жывуць *праходзяць *абучэнне Наш * універ служыць *краіне Ім *кіраваць *трэба *ўменне * * * * * * *Усім *кіруе *Бакуновіч * * * * * *Дзесяткі *два *гадоў падрад * * * * * *У яго сягоння *нараджэння * * * * * *Павіншаваць *яго я *рад І пажадаць яму *здаро'ўя У *працы *цяжкай *не *прастой Бо *кіраўнік *ён яшчэ *моцны Ён *загартоўкі *яшчэ той * * * * * *Падняць *наш ВУЗ *яго *задача * * * * * *І *мы *ўсе *верым *што ён *зможа * * * * * *Дажыць *яму *да *ста *жадаем * * * * * *Вось *так *трымаць *і Бог *паможа |
|
|||
|
|||
![]()
Палеск -- утульнае *мястэчка -
Палеск -- утульнае мястэчка - Хатаў *прыгожыя *фасады І *малады, прыгожы *сквер, Дзе *ўсе спяваюць *серэнады. * * * * * *Ён *правінцыйнае *мястэчка, * * * * * *Ён *годны *сын *роднай Расіі, * * * * * *Ён *размясціўся ў *Еўропе * * * * * *Наш *сцяг, -чырвона- бела –сіні І з *веку ў век, стаіць *у Дэймы Амыты, водамі, заліва, Чароўны *вельмі *ён *вясною, Тут сэрцу, кожнаму, усё міла. * * * * * *Царква, у медных *купалах, * * * * * *Ад *сэрца *дорыць нам свой звон * * * * * *Маліцца *людзі *ідуць Богу, * * * * * *Калі *пачуюць *перазвон І *без спазненняў, з дня ў дзень Ты *прачынаешся *з *світанкам Раніцы *добрай, *палесчане! * Усіх, віншую *з добрым *ранкам * * * * * *Цяпло *і ласку, людзям дорыш * * * * * *І *ўвесь *надзеяю *гарыш, * * * * * *Усім *рыбакам ты "юшку" варыш * * * * * *І грыбнікам *найдзеш *барыш А дзеці, вучацца ў школах Канчаюць *наш *усе Універ * Там *адмысловасцяў, ёсць шмат Эканаміст *ёсць *інжынер * * * * * *Сваім * мястэчкам *ганарымся * * * * * *Наш *дарагі, родны Палеск * * * * * * *На добру памяць дорыш людзям * * * * * *Званоў, царкоўных * яркі *бляск Каханы намі гарадок * – Ты *годны *сын *роднай Расіі, Будзеш *стаяць заўжды ў *Еўропе Наш * сцяг *чырвона-бела-сіні. |
|
|||
|
|||
![]()
Мы віншуем, нашу Олю!
Сэрца б'ецца ад трывогі *ў *Міколы цэлы дзень Не вядуць *ды хаты ногі *ён схуднеў і стаў як цень Ён успомніў спортпляцоўку * града Буда-Кашалёва Бачыць *дзіва- прыгажуню *ў *мяч гуляла не фігова * * * * * Прыглянулася дзяўчынка *ў *сяброў Мікола ўзнаў * * * * * Што яна завецца Ольгай *кавалерам хутка стаў * * * * * * * * * Пакахаў Мікола Олю страціў розум наяву * * * * * Кветкі носіць ёй ахапкам *не пярэчце *вы яму * * * * * * * * * * Дзе не пройдзе, дзе не гляне толькі Олю бачыць ён Толькі Оля яго мане * Коля здаўся ў палон * * Прыгажуні такой *пэўна *ў *цэлым свеце больш няма Аб ёй як аб нейкім цудзе *гудзіць Добруш не дарма * * * * *Быццам вішні яе вусны *быццам зоры яе вочы * * * * * * *З плеч звісаюць *яе косы хто пабачыць не спіць ночы * * * * * * *Ну а говару такога *і *сардэчнай дабраты * * * * *Знайсці *можна толькі ў Бога *і *не знойдзеш нідзе ты Ну а песню як зацягне салаўі ёй падпяваюць * * Піша вершы, нават кніжкі * не ўсё пра Ольгу знаюць Вось такую прыгажуню *не ўпусціў Мікола наш Жонкай стала яму Оля * велькі іх сямейны стаж * * * * *Ёсць і дзеці і ўнукі * паўнаважная сям'я * * * * *Нараджэння *сёння ў Олі *і *яе віншую я * * * * *Дачка з зяцям і унучка * і *напэўна Мікалай * * * * * *На зямлі гэтай жадаем *каб ў Олі быў бы рай Наша Оля педагог *і *спартсменка і настаўнік Яна майстар-манікюр *на турбазе *выхавальнік Мы здароў'я ёй *жадаем *сёння, *зімняю парою * Павіншуем нашу Олю *ўсёй *Высокаю Страфою |