![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
то егопозиция не очень типична. __________________________________________________ Позиция у него, как у всех укросвидомяток одна- коленно-локтевая
|
|||
|
|||
![]()
арас Шевченко у своїх творах не застосовує щодо Росії слів "Русь" інавіть "Росія", а завжди писав про "Московщину"__ а шо Т.Шевченко великий историк???? по-моему одни сопли в произведениях...а кстати, почему он и на русском писал? и почему свалил в Россию? а как же ненька????
|
|
||||
|
||||
![]()
Слава нации(tr) ,Кобец,а мож лучше-слава многоНАЦИИ?????????
|
|||
|
|||
![]()
А в католической церкви богослужение на латыни ведется.И ни в одной из стран,где исповедуют христианство католического обряда,на латыни не разговаривают.
|
|
|||
|
|||
![]()
така я - тобто це ваша сутність? коли нема чого сказати піднімаєте виття як на базарі? Допоможіть люди добрі нас гноблять. Україна це европа-неполучілось-європейці послали вмитися, Бандера герой України-Польща озброїлася, Європа в шоці. Тепер нова мода Україна це Русь.
|
|
|||
|
|||
![]()
Не розслабляйтесь. бовдури...
|
|
|||
|
|||
![]()
Паша, шо ты куришь?...(H)
|
|
|||
|
|||
![]()
Паша, “Страна Моксель” это бред идиота. Тот, кто написал её просто неупокоенный имбицил. А потому я твой пост почистил, как распространяющий сектантские учения.
|
|
|||
|
|||
![]()
Паша с похмела как всегда
|
|
||||
|
||||
![]()
Пан Кобец! В творчестве Т.Г. Шевченко НИ РАЗУ не употреблялось слово "украинец". Оно было придумано лишь в конце 19 века в Галичине.
|
||||
|
||||
![]()
Мені однаково чи буду
Тарас Шевченко Мені однаково чи буду Я жить в Україні чи ні Чи хто згадає чи забуде Мене в снігу на чужині Однаковісінько мені В неволі виріс меж чужими І не оплаканий своїми В неволі плачучи умру І все з собою заберу Малого сліду не покину На нашій славній Україні На нашій не своїй землі І не пом'яне Батько з Сином Не скаже Синові молись Молися Сину за Вкраїну Його замучили колись Мені однаково чи буде Той син молитися чи ні... Та не однаково мені Як Україну злії люде Присплять лукаві і в огні Її окраденую збудять... Ох не однаково мені
|
||||
|
||||
![]()
... В творчестве Т.Г. Шевченко НИ РАЗУ не употреблялось слово "украинец". Оно было придумано лишь в конце 19 века в Галичине. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Погано ви знаєте творчість Т.Г. Шевченка- * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Між горами старий Дніпро,
Неначе в молоці дитина, Красується, любується На всю Україну. А понад ним зеленіють Широкії села, А у селах у веселих І люди веселі, Воно б може так і сталось, Якби не осталось Сліду панського в Україні.
|
||||
|
||||
![]()
Гомоніла Україна
Тарас Шевченко Гомоніла Україна, Довго гомоніла, Довго, довго кров степами Текла-червоніла. Текла, текла та й висохла, Степи зеленіють; Діди лежать, а над ними Могили синіють. Та що з того, що високі? Ніхто їх не знає, Ніхто щиро не заплаче, Ніхто не згадає. Тільки вітер тихесенько Повіє над ними, Тільки роси ранесенько Сльозами дрібними Їх умиють.Сонце зійде, Осушить, пригріє. А онуки?.. Їм байдуже, Панам жито сіють.
|
||||
|
||||
![]()
Не гріє сонце на чужині
Тарас Шевченко Не гріє сонце на чужині, А дома надто вже пекло. Мені невесело було Й на нашій славній Україні. Ніхто любив мене, вітав, І я хилився ні до кого, Блукав собі, молився богу Та люте панство проклинав. І згадував літа лихії, Погані, давнії літа, Тойді повісили Христа, Й тепер не втік би син Марії! Нігде не весело мені, Та, мабуть, весело й не буде І на Украйні, добрі люде; Отже таки й на чужині. Хотілося б... та й то для того, Щоб не робили москалі Труни із дерева чужого, Або хоч крихотку землі Із-за Дніпра мого святого Святії вітри принесли, Та й більш нічого. Так-то, люде, Хотілося б... Та що й гадать... Нащо вже й бога турбовать, Коли по-нашому не буде.
|
||||
|
||||
![]()
Заповіт
Як умру, то поховайте Мене на могилі Серед степу широкого На Вкраїні милій, Щоб лани широкополі, І Дніпро, і кручі Було видно, було чути, Як реве ревучий. Як понесе з України У синєє море Кров ворожу... отойді я І лани і гори — Все покину, і полину До самого Бога Молитися... а до того Я не знаю Бога. Поховайте та вставайте, Кайдани порвіте І вражою злою кров’ю Волю окропіте. І мене в сем’ї великій, В сем’ї вольній, новій, Не забудьте пом’янути Незлим тихим словом.
|
|||
|
|||
![]()
... В творчестве Т.Г. Шевченко НИ РАЗУ не употреблялось слово "украинец"..............
А Україна було......... |
|
||||
|
||||
![]()
Учітеся, брати мої
Тарас Шевченко Учітеся, брати мої, Думайте, читайте, І чужому научайтесь, Свого не цурайтесь. Обніміте ж, брати мої, Найменшого брата – Нехай мати усміхнеться, Заплакана мати. І світ ясний, невечерній, Новий засіяє... Обніміться ж, брати мої, Молю вас, благаю.
|
|||
|
|||
![]()
А онуки?.. Їм байдуже,
Панам жито сіють. |
|
||||
|
||||
![]()
Дааа, в Канаде урожаи хорошие.
|
|||
|
|||
![]()
Проскурін, прочисть вантусом собі мізки через анус !
|