Политический форум о политических событиях в России, Украине, странах бывшего СССР.

Вернуться   Политический форум о политических событиях в России, Украине, странах бывшего СССР. > Страны бывшего СССР > Украина

Опции темы Опции просмотра
Старый 26.09.2010, 14:15
Mafia Mafia вне форума
Senior Member

Mafia is infamous around these parts

— Одна з формул української історії полягає в тому, що ніхто не може виграти в Україні на досить тривалий час. В Україні можна прийти до влади на короткий час, наприклад, як радянська влада, — на 70 років. Я вважаю, в тому, що Україна така поділена, — до певної міри її великий шанс. І цей шанс полягає в необхідності компромісу. Ніхто не може виграти тут на всій території. Це той урок, який добре знав Ленін. Компроміс більшовиків полягав в утворенні Української РСР. Більшовики могли зробити Україну «Западно-Русским краем», ніхто не диктував їм, як вони повинні вчинити з Україною. Але Ленін вирішує створити окрему республіку. Він добре знав, що цей компроміс необхідний — без цього влади над Україною не втримаєш. Останні 15 років нашої історії підтверджують той самий принцип: ніхто не приходить до влади надовго. Якщо хтось думає, що зможе прийти і правити цією державою вічно, — це ілюзія. Кучма керував десять років і не зміг створити стабільної системи, яка б гарантувала прихід до влади його спадкоємця. Одна з помилок помаранчевих сил у тому, що вони собі вирішили, ніби прийшли до влади надовго. На ті ж самі граблі, я думаю, нині ступає і Янукович. Насправді ми бачимо, що в Україні відбувається дуже швидка зміна режимів. З точки зору одного елемента вестернізації — демократії — це позитив, бо компроміс є хлібом і вином демократії. Питання ж полягає в тому, чи станемо ми при цьому економічним дивом. За такого регіоналізму саме економічне питання є найбільшим викликом. Чи порозуміються регіональні еліти, чи збагнуть вони, що мають спільні економічні інтереси?! Я не знаю, чи зрештою усвідомлять вони це, але припускаю, що Порошенко і Ахметов не надто різняться між собою. Економічні інтереси в них близькі, але політично вони є супротивниками. Отже, регіоналізм криє в собі шанс — у тому сенсі, що Порошенко і Ахметов мусять миритися. Бо інакше програють обидва. І чим вищу планку ми собі поставимо, тим вище злетимо, хоча, можливо, поставленої висоти й не здолаємо...