Стосовно брехні СРСР-це ти Борисе вірно підмітив. Я з дитинства дуже полюбляв історію, багато читав і читаю й тепер. Ось наразі читаю спогади Надії Мадельштам-вдови видатного поета, що загинув у сталінських таборах. Жахливі часи, страшні ці спогади. Та багато дописувачів у цій темі чомусь не хочуть для себе прийняти таку просту річ, що це ж не просто радянські війська зайняли тоді землі ЗУ, що належали Польщі, це ж сталінські радянські війська із Малютами Скуратовими 20 століття прийшли тоді на землі ЗУ. А щодо СРСР-то для себе я однозначний висновок зробив уже давно-то була таки імперія БРЕХНІ. Ось і пожинаємо тепер плоди тої брехні. А щодо садистів, які також проявили себе і серед вояків УПА. Що можу сказати. На Волині різня поляків (дітей)-це жахливі факти. Їх потрібно дослідити-і самим же українцям-визнати -як злочини проти людства. Та якщо радянські солдати чинили свавілля-то ніхто всю радянську аомію злочинною все ж не називає. І я не називаю. Чомуж чререз поодинокі злочинні прояви з боку окремих загонів чи вояків УПА така категоричність. А щодо співпраці з гітлерівцями-то сталін внаслідок такої співпраці словянську Польщу угробив-якщо хочете. Будьте обєктивними-історія не така вже й проста, як може здатися.