Про свої зв'язки з СД в тих часах свідчать теж колишні бандерівці: "Дня 10 липня 1941 року виїхали зі Львова двома автами до Варшави полк. Р. Ярий, І. Равлик, Я. Явний і я... Ціллю подорожі було перевести розмови з OКВ (Оберкомандо дер Вермахт), яке мало тоді свою централю в Варшаві... та при тій нагоді нав'язати контаит зо Степаном Бандерою (що перебував під той час у Берліні) для устійнення дальшої політики ОУН супроти німців... Равлик сконтактувався телефонічно зо Степаном Бандерою в Берліні, який повідомив, що вишле до Кракова Осипа Тюшку та щоб переповісти йому перебіг розмов з OКВ... Біля 20 липня 1941 року виїхали ми всі без Ярого автом до Кракова на умовлену зустріч з О. Тюшкою. Після приїзду до Кракова довідалися ми, що Тюшка телефонічно повідомив про зміну свого пляну і свій від'їзд до Варшави, тобто, що ми розминулись з ним. Треба було нам вертатись до Варшави.
Під час їзди розповів нам Ярий і Равлик про розмови в ОКВ. Армія повідомила, що мусить зірвати всі договори з ОУН... В зв'язку з такою ситуацією Ярий сказав, що на його думку треба розв'язати Леґіон, що й зробив він опісля з південним куренем "Ролянд".
Коли ми приїхали в Варшаву, там уже був Тюшка. Ярий і Равлик були дуже обурені на нього за крутанину з їздою. Вони переповіли йому зміст розмов з OКВ, на що Тюшка заявив, що не треба попадати в депресію і що "на дурне OКВ не треба звертати уваги, бо Ст. Бандера нав'язав дуже добрі зв'язки з СС-ами в Берліні і тепер веде з ними переговори" та що є вигляди на те, що скоро зміниться вся німецька політика щодо України...
Опісля, під час організування революційного підпілля в Донбасі, я довідався від Климова-Леґенди, що в березні 1942 року Бандера написав з тюрми в Берліні листа до проводу ОУН (нелеґальним шляхом), щоб не вести жодних протинімецьких акцій, бо він дальше переговорює з СС-ами і що переговори на добрій дорозі та він вірить, що його скоро випустять з тюрми". (Євген Стахів: Місія ОУН у Варшаві в 1941, Український Самостійник, Мюнхен, одне з чисел за серпень 1955.)."