Показать сообщение отдельно
Старый 23.11.2010, 20:21
Extra Extra вне форума
Senior Member

Extra is infamous around these parts

Украины не було до 20 века,а православия было до крещения Руси.
Правильно! До крещения, вера на Руси была ПРАВОСЛАВНАЯ, потом попы (ортодоксы, так правильно называется Византийская ветвь христианства), чтобы простой люд знал с какого боку (справа) на себя крест накладывать "позаимствовали". Кстати, язычниками на Руси звали всех, не владеющих славянским языком, позднее переиначили в НЕМЦЕВ (немых), а кто был старой, славянской (не еврейской) веры - язычники.(H) * * * * * * * * * * * * * * * *................................................ * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Ніякого православ"я до 15 ст. в Україні небуло!!! Київ прийняв християнську віру грецького типу, інакше кажучи східного зразку. Жодна східна церква не є превославною. Можете перевірити і подивитись офіційні назви східних церков. * * * * * * *ЦЕ БУВ МІЙ РАНІШНІЙ ПОСТ. * ПРОДОВЖУЮ, ЧОМУ Я ТАК НАПИСАЛА. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Так звана московська церква, тобто Московії а не Русі,виникає у тому самому 15 сторіччі, коли московські попи вийшли з лона матері церкви і майже 140років існували як секта. * * * * * * * І так як фіно-угорське населення Московії погано зналось на слов"янській мові, вони почали вживати слово"ПРАВОСЛАВНІ", не розуміючи його. Після 1654року цей термін почав *застосовуватись і до Київської церкви тими самими москалями чи їх підлабузниками. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *Московія - це Росія! Україна- це Русь!