Политический форум о политических событиях в России, Украине, странах бывшего СССР.

Политический форум о политических событиях в России, Украине, странах бывшего СССР. (http://politikforum.ru/index.php)
-   Белоруссия (http://politikforum.ru/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Беларуская ці руская мова? Якая выжыве у нас? Ці абедзве (http://politikforum.ru/showthread.php?t=3906)

Decadence 23.09.2010 10:57

А бел-чырвона-белы сцяг, як і герб "Пагоня" мае сваю гісторыю, у адрозненні ад камуністычнай чырвона-зялонай трапкі, прызначанай Расеяй на ролю дзяржаўнага сцяга.
Паважаныя, у гісторыю ўжо трапілі як адзін, так і другі сцяг. Другое, што вам нешта у гэтай не падабаецца...

Август 23.09.2010 10:58

Заснавальники БНР был предателями своего,белорусского народа,когда сотрудничали с кайзеровскими войсками.Если бы такого факта не было,то они не были здрадниками. А так они ИУДЫ! Как впрочем и в годы Великой Отечественной войны! Поэтому у гэтага сцяга кепска гистория и он не потребен Беларуси!

Decadence 23.09.2010 11:00

Николай, вы опять свою ахинею несете? Про Острожского и ополчение??? О тех, кто "под" и "над"... Учите историю не в группах на "одноклассниках"... Всех вам благ, патриот...

Август 23.09.2010 11:23

A как заснавальники БНР магли обараниць БНР,якое нихто не прызнау? И у первую чаргу сами беларусы,якие жадали быць з руским народом. Аб чым негадавали гэтые кайзеровские приблуды! Хто яе змог яшче абораниць и от каго? От большавикоу? Так яны так сама были беларусами!

Molodoy 23.09.2010 12:47

Таццяна, проста Нікалай ўсе ведае так, як было на самай справе, магчыма ўсе бачыў сваімі вачамі. Гэта чалавек - закон, як ен кажа, так і было, другіх варыянтаў не магло нават быць. Мы цябе пазналі, Дункан Маклаўд.

Хуан Миг 23.09.2010 13:07

Не стоит служивых всерьез воспринимать. В армии легко ФГМ заработать...

Molodoy 23.09.2010 14:55

Віталь, дзякую за падтрымку, я ўжо сам гэта зразумеў, ды і як можна успрымаць словы чалавека, які толькі кідае абразы на права на лева.

Август 23.09.2010 16:46

Ну и Слава Богу,что познали,успокоили!

Август 23.09.2010 16:48

Не сказал бы Бычков! Вы и без армии этот диагноз заработали!

Август 23.09.2010 16:51

Медведев,гисторию вучыть трэба!

Molodoy 24.09.2010 08:24

Во Віталь, бачыце, цяпер я невуч, а Вы хворы. Нікалай яшчэ і экстрасэнс, на адлегласці дыягназы ставіць.:-D :-D :-D

Bon Jour 26.09.2010 19:44

Доўга адсутнічала.
Цікавая карціна. Ідзе сварка толькі з аднаго бакі. Іншую, мусіць выдалілі. Незразумела, што да чаго.
Выдаляйце, тады ўсю спрэчку.

Bon Jour 26.09.2010 20:09

Николай Малахов
при СССР она развивалась,как было отмечено З.Позняком.
Гэтага ў Пазняка няма. Ён толькі сказаў , што ў СССР у Беларусі быў беларускі выгляд, а цяпер яго не стала.
Только последний дебил не сможет ее понять.
Разумеюць беларускую рускія ў Беларусі, таму, што беларуская мова ў іх на-слыху. А расейцы не разумеюць, яны такіх слоў ніколі не чулі, як яны могуць разумець? Пры гэтым яны нармалёвыя людзі, не дэбілы.
я себя считаю гражданином СССР.
Король умер (СССР), да здравствует король (Россия, Украина, Беларусь)!
Поэтому для меня Украина и Грузия не чужие,а свои!
А, ці лічыць, Украіна Вас сваім? Не прымушае запаўняць міграцыйную карту пры Вашым візіце?
Заснавальники БНР был предателями своего,белорусского народа,когда сотрудничали с кайзеровскими войсками.
Адзін лічыць здраднікам заснавальнікаў БНР, іншы бальшавікоў, якія далучылі Беларусь да Расеі.
Можна сказаць адназначна толькi тое, што. хто за незалежную Беларусь, той не здраднік свайго беларускага народа.

Август 26.09.2010 23:16

Верно,Елена,кто за незалежную Беларусь,тому и служба в рядах гитлеровской армии была почетна. И дружбаны были как Каизер так и Гитлер!

Август 26.09.2010 23:18

Личыць меня Украина своим или нет,меня это не волнует. Главное,что я считаю ее своей как и ранее.

Август 26.09.2010 23:25

Русские люди прекрасно понимают как украинский язык так и белорусский. Со мной ,в Москве, работают деревенские ребята из Беларуси,разнорабочими,которые говорят только па-беларуску. И их россияне прекрасно понимают,не надо Елена думать,что русские люди так глупы,что не смогут понять,что вячерать это ужинать,слухать-это слушать,розум-эта ум и т.д.

Переслегин 26.09.2010 23:33

Николай что за охинею вы несете?Согласно последним данным 60% беларусов за независимость.Что мы все за Гитлера?О каком союзе может ити речь?Кто хотит жить в тех условиях в которых сейчас эживут руские люди?Зачем нам союз с россией ?Или есть желающие получить российский бордак?При нынешней власти в россии не о каком союзе не может быть речи.Я лично идиотом себя не щитаю променять свою жизнь в полне стобильном государстве на российский бордак.А в россии нынешняя власть на долго.

Bon Jour 27.09.2010 22:13

Верно,Елена,кто за незалежную Беларусь,тому и служба в рядах гитлеровской армии была почетна. И дружбаны были как Каизер так и Гитлер!
Нават некаторыя расійскія палітыкі ставяць на адну дошку камуністычны і фашысцкі рэжымы, а Сталіна з Гітлерам.
То, па вашым, дружбаны Сталін і Берыя да служба ў НКВД гэта лепш? Прытым яшчэ і згубіць сваю дзяржаву.
Личыць меня Украина своим или нет,меня это не волнует. Главное,что я считаю ее своей как и ранее.
Але Вашага тамака нічога няма.
Русские люди прекрасно понимают...
... калі беларус кажа трасянкай
не надо Елена думать,что русские люди так глупы,что не смогут понять,что вячерать это ужинать,слухать-это слушать,розум-эта ум и т.д.
А хтосьці ў Маскве зразумее: дыван, люстэрка, коўдра, страха і г.д.?

Абракадабра 29.09.2010 19:55

29.09.2010
У школьника забрали дневник, заполненный на белорусском языке 19
16:48, — Общество
Учительница действовала согласно инструкции о порядке формирования культуры устной и письменной речи.
Это история произошла с третьеклассником одной из гимназий города Гродно. Отец с сыном купили дневник, изданный на белорусском языке, вместе заполнили его на «роднай мове». Учительница, увидев непорядок, попросила купить новый и заполнить его по-русски, пишет газета «Наша Ніва» со ссылкой на газету «Вечерний Гродно».

Molodoy 29.09.2010 20:52

Вось так. Прыгнет беларускай мовы - знішчэнне народу. Як у той песні "Прамаскоўскі кандыдат", што ж рабіць, спадзяемся на лепшае...

Текущее время: 15:53. Часовой пояс GMT.