![]() |
Георгий ты почитай мои сообщения которые я писал раньше *и в других темах *в том числе.. *Не в одном сообщении я не написал что я за Россию -- Научись делать выводы из того что видишь , а не из того что ты думаешь,,,
|
Всетаки тема про ИСТОРИЮ... предлагаю провокационный вопрос: * цитата--В русско-турецкой войне 1877-78 гг. Румыния фактически воевала на
стороне России. 9(21) мая 1877 парламент провозгласил полную независимость Румынии. Согласно с решением Берлинского конгресса 1878 Румыния получала международное признание как самостоятельное государство. По этому же договору, Россия вновь занимала южные районы Бессарабии, однако взамен Румыния получала Северную Добруджу с Констанцией, которая до сих пор принадлежала Турции. В 1881 году Румыния была провозглашена королевством. * *Может румыны *ПРОДАЛИ ??? нас ради * ради Северной *Добруджи *с Констанцой .... |
da aha prodali, voi a?i venit ?i a?i hapait totul fara a da ceva explica?ii,?i totu?i d-le Serghei Ni?a vad ca deja va vine mintea la cap cind a?i spus ca Basarabia a fost vinduta aceasta inseamna ca automat d-stra recunoaste?i Basarabia ca plai Romanesc ;-)
|
voi a?i venit ?i a?i hapai--- * *Это ты к кому обращаешься???
|
Gheorghe Negura tot respectul meu (v) Dar cred ca nici nu face sa discuti cu persoane incapatinate cum ar fi Sergiu. Ca poate ca? Dar poate invers? Nu frate Sergiu Istoria nu ai so scrii tu si nici altii ca tine. Mai bine ai invata istoria Russiei care dupa cum stiu imtemeitorul ei nici nu era slav :-O Si pare ca mai avea si o denumire de Chievsacaia Rusi sau poate vrei sa spui ca si Kievul a fost a Rusiei?
|
Говорю для тех *кого заклинило -- *я не за объединение *с Росией.. * *Здесь предлагается вам поспорить и нормально доказать свои позиции , а вы начинаете * *оскорблять , посылать учить историю . и всё это с видом *людей познавших истину.. * * Если кроме * НРАВОУЧЕНИЙ *нечего сказать -- лучше не пишите вообще..
|
Сергей Ница
Не нравится Россия -- жри фастфуд *и молись на США... *Политика *в той же Румынии * определяется политикой США... * * * Они принимали всех в НАТО кто кричал :Русские агрессоры... * Тебе в школе хоть ЧТО _НИБУДЬ ХОРОШЕЕ ПРО * РОССИЮ РАССКАЗЫВАЛИ,,,,,?????? Din cele relatate, logic am scos concluzia. Plus la toate nu poti respinge o idee daca nu ai alta in loc, asta e un fel de critica neproductiva. цитата--В русско-турецкой войне 1877-78 гг. Рум Basarabia a fost anexata la Imperiul Rus in 1812, fiind ca trofeu la infrangerea Imperiului Otoman. Romania nu a participat la acest armistitiu, si nu la recunoscut, insa nu putea lupta impotriva la 2 imperii mari, si a trebuit sa aleaga. Imp. Rus era ceva nou si o oportunitate de a scapa de Imp. Otoman cu care sa luptat *4 secole. Practic Romania era intre ciocan si nicovala, ca intodeauna.... |
Ce fel de eliberare ???
Elibeare a fost in 1918 !, si automat dupa ce a fost eliberare a fost unire, La fel fost si in 1990, existau premize, cei drept nu ca in 1918, insa ideea era. Drept a fost inghetata de razboiul de pe Nistru, si apoi de problemele fiecaruia. Nici un imperiu nu a eliberat pe cineva :), asta e ideologie si prostirea natiunii ocupate. In al doilea razboi mondial RUsia sia eliberat teritoriile mai apoi a ocupat tot estul europi creand URSS-ul. Asa e si in prezent, in cazul USA, cand elibereaza Iraq-ul pu asi impune politica proprie sa traga mai apoi foloase in interesul poporului. |
Basarabia a fost anexata la Imperiul Rus in 1812, fiind ca trofeu la infrangerea Imperiului Otoman. * А может это было освобождение??? Бухарестский мирный договор состоял из 16 гласных и двух секретных
статей. Согласно четвёртой статье Порта уступала России восточную часть Молдавского княжества — территорию Пруто-Днестровского междуречья, которая позже стала называться Бессарабией Остальная часть княжества осталась под турецким господством. |
http://www.nm.md/daily/article/2008/12/03/0902.html
|
Toate articolele care sunt inspirate din istoria URSS-ului, sau scrise de mari savantzi ca Dn. Stati cu limba lui moldoveneasca si altii ce siau facut studiile in perioada sovietica si nu au vrut sa rasfoiasca alte surse de documentare sunt scrie in limba rusa, parca nici nus pu noi scrise, pu cei care le apartine istoria.
Majoritatea istoricilor din RM au o alta parere, si daca sunt 50 la 1, adevarul este evident. Istoria poate fi intoarsa de fiecare cum vrea, pu ca o sursa abstracta poate fi vazuta cum isi doreste fiecare. Si cate se mai nascocesc.. Si ce zice Americanul, germanul sau alul din afara nu prea imi pasa. Stiu si simt mai bine care e situatia, si nu am nevoie de sfaturi de la mari istorici care stiu de unde am aparut si in ce parte trebuie sa o ia. Tre mereu de crezut in istoricii bastinasi, care nu au fost si nici nu sunt influentati politic. |
Сергей - как говорят сегодня - респект и уважуха. Звучит забавно, но факт. *(Y) Вопрос Евросоюза для нас не стоит, пока мы не решим свои внутренние проблемы. А когда (или, если угодно, если) мы их решим, тогда зачем нам ЕС? Сменить диктат один на другой? Нам раньше диктовали как жить из Москвы, а потом из Брюсселя? Все ровн державы будут державами, а остальные... Как бы стать державой, а?
|
Gheorghe Negura Много текста , а покажи конкретно * Где ИСКАВЕРКАЛИ ИСТОРИЮ *Где предали Штефана * или где предали Кузу..?????..Это тебе молодому * АМЕРИКАНЦЫ ВМЕСТЕ С *ТАКИМИ КАК ЛАРИ КНИГИ НАПЕЧАТАЛИ * __ТЫ ПО НИМ ИСТОРИЮ И УЧИШЬ,,, *Да мы были едины с народом с той стороны Прута , НО не *С *ВОЛОХАМИ , а С *МОЛДОВАНАМИ,,, * С тем продажным народом у нас не должно быть ничего общего *( Штефан ЗАВЕЩАЛ), ( кроме языка)... *Молдоване никогда не предавали никого. *( ХОТЬ ОДИН ФАКТ) * * *Румыны предавали всех и вся на протяжении всецй истории. * * Гитлер - *мы за него , *СССР--ура товарищи, Бомбить соседей югославов-- вот вам янки аэродромы * и базы. *ОбосрётсяАмерика--- *побегут впереди нас к России....Называть себя румыном-- ПОЗОР И ПРЕДАТЕЛЬСТВО * ПРЕДКОВ...
|
НАсчет ЕС.... *На последнем заседании *Премьер ЧЕхии * Тополанек * сравнил * ЕС с СССР. *И многие ему хлопали *стоя....
|
http://news.mail.ru/politics/2389543/
Это ссылка на выступление про ЕС-СССР |
http://www.vesti.ru/doc.html?id=256690&cid=9
|
ну хлопали, только что б перебить речь, а высказывание просто истерическое, обида что большие страниы,(италия, германия,франция,англия) плевать хотели на мнение "карликов" в союз вошли, а прав и веса голоса ноль..... в принципе это ждёт и молдову......
|
Гитлер - *мы за него , *СССР--ура товарищи
A fost o politica foarte corecta, cu Hitler sau aliat pu a elibera Basarabia, pamant ocupat de CCCP, si cand sa skimbat orientarea, nu era alta solutie, asa au procedat toate tarile din estul Europie, ca nu numai Romania era in aliantza ;) Eu citesc istorie scrisa de istoricii nostri, americanii nici nu ai idee unde se aflta Moldova, caci nu prea am fost noi in interesul lor. Insa de tine as putea zice acelasi lucru, ca citesti toate prostiile scrise de rusi. Mereu ROmanai a trebuit sa aleaga, in primul razboi a ales reintoarcerea Transilvaniei in locul Basarabiei, in al doilea deja sa ales Basarabia. SI aici se arata ca Tara nusi uita poporul, si mereu va dori sasi reintrageasca frontierele istorice. Cand domnea Stefan cel Mare, popoarele erau farimitzate in toata lumea, si ele mai apoi sau unit, cu vointa sau fara de vointa, cauza conta. |
Si un inteleg de ce ziceti ca cineva nea predat, ca nustiu ce daca noi eram un stat dupa Cuza ?!
Mereu cineva ne lua cate o parte din teritorii, insa asta era tragedie pu tara, si daca cineva e vinovat pu politica, e vinovat tot poporul. Bunelul meu a luptat pu armata romana, a fost in lagar rusesc, si merue nu ia parut rau ce a facut. Mereu zice ca romanii ne bateau, dar rusii ne impuscau si ne deportau si mai rau, ne lasau sa murim de foame luandune tot ce agoniseam. Pe mine nu ma intereseaza ce face Rusia, ce face America si ce interese au ambele, eu ma gandesc cum mai bine iar fi moldovei si poporului ei, si desigur la anul 1940 care e hasurat cu negru in istorie. Ce stii tu de strabunei ? daca ai radacini din alta parte, dar nu de aici ?!, Vreau sati reamintesc, ca ei candva au decis sa se faca frati intrun singur stat !!!, si noi ar trebui sa le respectam decizia... |
Fatza de tine, care citesti numai articole de pe situri .ru, eu traisc intro zona in care batranii vorbesc, si povestesc ce iau povestit parintii si buneii lor, asta e istoria adevarata !!!
Daca circa un mil. de oameni sau adunat in 1990 la adunarile populare.. asta a demonstrat ce simte poportul cu adevarat, dar nu ce se scrie in vest sau est. Eu unu nici nu prea citesc presa romaneasca, nici nu am ideea ce se face acolo. Stiu sa compar lucrurile, cateodata sunt cu Vestul, cateodata sunt cu Estul, ma refer la politica lor pe anumite subiecte. Insa daca e sa compar Euronews si ORT, e ceru si pamantul, astia macar spun toate parerile si de la persoana a 3-a la ce se intampla, in rusia am impresia ca iar e un fel de ideologie: "Noi suntem cei mai buni, toti prin prejur sunt rai si orientati de USA imptriva noastra, ne ridicam si o sa le aratam noi lor" |
Текущее время: 17:14. Часовой пояс GMT. |