![]() |
tema a fost creata pentru ca fiecare doritor sa-si expuna parerea.. din pacate s-a ajuns prea departe, si ar fi bine sa fie stearsa, asa cum am mai mentionat, nu avem nevoie de probleme cu limbile acum, avem multe si fara asta... (v)
|
эта тема древняя, как я... и просто для размышления, вариантов, а некоторые тут, чуть ли не вскрывают вены себе, дабы не достался русский Молдове... успокойтесь все... никто не посягает на государственный... рассматривали варианты, второго, государственного, как помощь большинству... кто не владеет румынскими юридическими и медицинскими терминами... и всё...
|
:-Dя - хочу...хуже не будет...
|
Тема древняя, но лица новые. Особенно умиляют советы из-за бугра.
Ну а как вступим в ЕС и согласно стандартам придется принять второй государственный? Соображений нет, что можно этот шаг самим сделать не дожидаясь пинка из Европы? Сейчас на Закон о языке сквозь пальцы смотрят, а тогда на исках через Страсбург государство разориться...;-) |
Григорий Романя уже писал, что согласен с тем, что люди занимающие определенные посты, должны знать госязык. хотя лучше пусть они будут компетенты в занимаемой должности и честно исполняют свои обязанности, чем просто знают язык:-D
в индии 21 официальный язык. сомневаюсь, что хоть кто-то знает все. и не думаю, что кто-то обязывает их все знать. |
Сергей Скутницкий
In India is proape un miliard, la noi ceva mai putin :-D Noi cu doua limbi nu ne putem hotari, da nu sa mai fie vreo citeva :) Сергей , eu personal consider ca ar fi um mare plus sa se cunoasca limba de stat, Bine, daca cineva nu vrea, ca nu are nevoie, sau cum sa mai zis anterior, nici o problema, fiecare are dreptul sa vorbeasca cum vrea. |
да и проблема, на самом деле, всего лишь в том, что раз русскоговорящие, значит-КПРМ, а если КПРМ, значит-ненавижу!!! и не бывать ни тому, ни другому в Молдове !!! вот как я вижу ситуацию и конфликт... а остальное всё ерунда...
|
mai rau e ca prin intermediul acestei probleme, se divizeaza societatea, asta e problema finala si mai actuala...
|
Серёга (DJ Толстый)... ........ >>>>>>>> in sfirsit cineva a inteles la ce m-am referit si eu pina acum :-D(v)
|
Григорий, не вижу причин радоваться... тут плакать надо, из-за тебеподобных, о молдавской нации не лестные представления...
|
Григорий РоманЮАР 48,7 миллионов - 12 языков
Швейцария 7,7 миллионов - 4 языка (на одном из языков говорит 0,5% - меньше 40 000) |
Domnule Владимир Фролов, cu tot respectul , va aduc la cunostinta, ca eu sunt cetatean al Republicii Moldova si a..., Si indiferent unde ma aflu, cu ce respir si ce fac, Imi iubesc Patria si locurile natale, si mai mult ma doare cind vad ca cei 2 milionae de moldoveni care o mai ramas in tara, nu pot imparti intre ei ceva... Si nu am dat sfaturi, nu am impus la nimeni nimic, am spus doar ceea ce-i adevarat, iar dumneavoastra in calitate de o persoana mai invirsta si daca ati fi vrut sa dati dovada de ceva pozitiv, pai n-ati trimite, invata si critica copii cei ce striga in gura mare ca exista problema limbii si trebuie de facut asa sau asa !!!!!!! da a-ti incerca mai bine sa puneti punct acestor certi naprasnice, care pina la urma nu au nici un sens, insa isi lasa amprenta pe problema data... (v)
|
Серёга (DJ Толстый)..., Григорий, не вижу причин радоваться... тут плакать надо, из-за тебеподобных, о молдавской нации не лестные представления...
Ti-as fi recunoscator, daca ai da si o explicatie, ca ceea ce am spus mai sus, a fost ceva negativ si indreptat impotriva vorbitorilor de L. Rusa ... ? uite, totodata, eu as spune vice-versa, insa am lasat de inteles, ca nu e neaparat sa lasam ca problema data sa ia amploare, ci din contra .... |
Сергей Скутницкий, Григорий Роман ЮАР 48,7 миллионов - 12 языков
Швейцария 7,7 миллионов - 4 языка (на одном из языков говорит 0,5% - меньше 40 000 ,>>>>>>>> eu pot gasi statistici, dar nu ma intereseaza, noi avem problema noastra comuna, si care parvine de la trecuturile istorice, nu este o naivitate ci o problema serioasa, care preia amploare de acum 100-150 de ani. |
Григорий Романзря Вы так думаете.
славянские поселения здесь были гораздо раньше, чем 100-150 лет назад :-D |
ты имеешь в виду, что на самом деле ты не видел причину вражды из-за этой темы, которая является всего лишь вопросом? я просто понял, что ты имел в виду, что именно по той причине, что я описал, люди, против языка, и коммунистов...
|
Серёга (DJ Толстый)... >>>>>>> Serghei, nu trebuie sa amestecam limba cu PCRM-ul, asta e prostie... asa cum ai accentuat si tu... In al doilea rind, eu de la bun inceput am atras atentia ca ori sa ne certam, ori nu, tot la asta vom ramine, schimbari nu vor fi, iar noi raminem cu imaginile murdare din naivitate, iata care a fost ideea, In plus, dupa calvarul din aprilie, recent, voi vedeti si singuri care e situatia, daca vorbesti in rusa, inseamna ca esti din PCRM, si iarasi tot de la inceput....
Eu am chemat la liniste si pace, fara comentarii de prisos si aberatii la problema data... Iar referitor la ceea ca zici ca eu ma rid, da trebuie de plins, pai eu am spus destul azi ca nu e cazul sa facem haz de necaz din aceasta problema, care ne priveste pe toti... |
eu pot gasi statistici, dar nu ma intereseaza
В таком случае вообще не вижу с кем разговаривать. Можно сказать только одно: уехали - вот и живите там, где приклеились и не лезьте к нам со своими наставлениями-рекомендациями. Понадобится - спросим |
Сергей Скутницкий
Григорий Роман зря Вы так думаете. славянские поселения здесь были гораздо раньше, чем 100-150 лет назад :-D, >>> eu is la curent, si pot sa-ti spun si tie cind a fost aceasta, dar m-am referit anume la perioada in care aceasta problema isi ia inceputurile, ca mai apoi in scurt timp sa devie chiar foarte serioasa... Sau tu ai vrut sa-mi spui ca fiica lui St. cel Mare a fost sotia feciorului tarului Ivan Groznii, si de atunci sa inceput problema limbii ??? :) 1500 |
Григорий Романесли под началом имеется в виду 1812 кажись, то тогда это была не проблема
русский автоматически стал "государственным" (не уверен, что было такое понятие) |
Текущее время: 13:54. Часовой пояс GMT. |